Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η σκυτάλη περνάει από την Γκράβα στην Πανεπιστημιούπολη

Ενα ακόμα μαζικό νεανικό αντάμωμα ήταν η εκδήλωση του 50ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Γκράβα, δεύτερο «σταθμό» των εκδηλώσεων στην Αττική.

Από την Γκράβα είχε περάσει το κεντρικό Φεστιβάλ το 1990, σε μια δύσκολη περίοδο, που κορυφωνόταν η κρίση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα. Ωστόσο, πρόκειται για έναν χώρο που συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος μαθητόκοσμο, σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, κι αυτό φάνηκε και στις εκδηλώσεις του Σαββάτου που γέμισαν με πλήθος νέων ανθρώπων, κυρίως μαθητές και φοιτητές.

Προς αυτούς τους νέους το Φεστιβάλ άπλωσε το κάλεσμά του μπροστά στις ευρωεκλογές, να σταθούν στην κάλπη όπως αγωνίζονται, διεκδικητικά, ανυπόταχτα, με πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια ενίσχυσης του ΚΚΕ!

Οι εκδηλώσεις στην Γκράβα άνοιξαν με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μπούλινγκ, ακολούθησε χαιρετισμός από την Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και πλαισιώθηκαν από πολλή μουσική, stand up comedy και άλλες δράσεις. Ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει με αναλυτικό ρεπορτάζ για αυτές στο αυριανό 4σέλιδο «Νεολαία».

Η σκυτάλη του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από την Γκράβα θα περάσει στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου, επιστρέφοντας στον χώρο όπου το κεντρικό Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε από το 1997 έως το 2008.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 31 Μαΐου
  • Συζήτηση για τις ευρωεκλογές με τους:

-- Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

-- Eva Garcia De Madariaga, Γενική Γραμματέα του ΚΣ των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία

Από τις εκδηλώσεις του Σαββάτου στην Γκράβα
Από τις εκδηλώσεις του Σαββάτου στην Γκράβα
-- Θανάση Θεοδωρόπουλο, στέλεχος της ΚΝΕ και πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

  • Μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου. Επιμέλεια: Ιάσονας Μανούσος. Φιλική συμμετοχή: Θύμιος Παπαδόπουλος και Πολυξένη Καράκογλου. Συμμετέχουν οι: Κ. Αβραμίδης, Μ. Κακαβα, Ι. Μανούσος, Γ. Ντόκου, Π. Σπανός, Θ. Χατζηαθανασίου, Ελ. Ψαρούλη.
  • Μεγάλη συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη.
  • Παραδοσιακό γλέντι - οδοιπορικό με τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν οι: Γιαννούλης Μαργώνης (κιθάρα), Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Αντρέας Νιάρχος (κρουστά), Δημήτρης Ρέντας (λαούτο - φωνή), Χρήστος Χάρης (κλαρίνο), Αχιλλέας Χαχάμης (φωνή).
Σάββατο 1 Ιουνίου
  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
  • Μουσικό αφιέρωμα στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό τραγούδι. Επιμέλεια - ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν αλφαβητικά: Σπύρος Γραμμένος, Αλέξανδρος Δάικος, Βιολέτα Ικαρη, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Δημήτρης Μητσοτάκης, Μιρέλα Πάχου.
  • Συναυλία με τους Banda Entopica.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ