Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στα χαρτιά» όλη τη χρονιά Τμήμα Υποδοχής Προσφύγων

Το θέμα και τις επιπτώσεις στην Εκπαίδευση των παιδιών αναδεικνύει η ΕΛΜΕ Πειραιά

Ούτε μία ώρα δεν λειτούργησε η Τάξη Υποδοχής στο 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας, που ιδρύθηκε με 9 μαθητές από τη Δομή Προσφύγων του Σχιστού, οι οποίοι φυλλορρόησαν και τελικά εγκατέλειψαν το σχολείο, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, απαιτώντας από τώρα να λειτουργήσουν όλες οι Τάξεις Υποδοχής με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οπως εξηγεί, δεν προσλήφθηκε ποτέ αναπληρωτής (ούτε καν μειωμένου ωραρίου) και το πρακτορείο που είχε αναλάβει με διαγωνισμό τη μετακίνηση των μαθητών δεν εκτέλεσε ποτέ το δρομολόγιο, επικαλούμενο έλλειψη λεωφορείων - πούλμαν.

«Τα παιδιά για να φτάσουν στο σχολείο έπρεπε να αλλάξουν τρία (!) λεωφορεία (από Σχιστό στη Δραπετσώνα). Για κάποιες μέρες το έκαναν, αλλά τελικά σταμάτησαν, αφενός λόγω κούρασης, αφετέρου γιατί δεν είχε προσληφθεί εκπαιδευτικός για τη λειτουργία της Τάξης Υποδοχής, ώστε να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Είναι εύκολα κατανοητό ότι οι μαθητές αυτοί, που προέρχονται από άλλες χώρες, μέσα σε μία Τάξη Α' Λυκείου, είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν στοιχειωδώς το μάθημα, αν δεν γνωρίζουν Ελληνικά, ενώ πολλοί - πολλές δεν γνώριζαν καν Αγγλικά. Τελικά, αντί να ενταχθούν στο σχολικό σύνολο, απομονώνονται και περιθωριοποιούνται», τονίζει η ΕΛΜΕ. Χαρακτηρίζει δε την κατάσταση με την Εκπαίδευση των προσφυγόπουλων «κομμάτι του παζλ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, με τα τεράστια κενά, με τους 50.000 αναπληρωτές - συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που απολύονται κάθε χρόνο, με την απαράδεκτη κατάσταση των σχολικών υποδομών, με την προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων κ.ά., που ζούνε όλοι οι μαθητές, είτε Ελληνες είτε ξένοι». «Οι εκπαιδευτικοί δεν χωρίζουμε τα παιδιά σε Ελληνες και ξένους. Είναι όλοι και όλες μαθητές/μαθήτριές μας, αγωνιούμε για τη μόρφωσή τους και το μέλλον τους», τονίζει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ