Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πλημμύρισαν καλλιέργειες στα Φάρσαλα από τη βροχή

Αθωράκιστη παραμένει η Θεσσαλία
Αθωράκιστη παραμένει η Θεσσαλία
Μια απογευματινή μπόρα ήταν αρκετή για να γεμίσουν με νερά χωράφια στα Φάρσαλα, σε μια ακόμα ένδειξη ότι ο κάμπος της Θεσσαλίας παραμένει εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα 9 μήνες μετά τις καταστροφές του «Ντάνιελ».

Καλλιέργειες βαμβακιού βρέθηκαν κάτω από το νερό με κίνδυνο τα φυτά λίγων χιλιοστών να σαπίσουν. Μάλιστα, και στην περιοχή των Φαρσάλων πολλοί αγρότες έσπειραν για δεύτερη και ορισμένοι για τρίτη φορά και τυχόν νέα ζημιά θα ήταν χαριστική βολή.

Αρκετοί αγρότες το πρωί της Πέμπτης προσπαθούσαν να απαντλήσουν τα νερά λόγω της ανυπαρξίας και αποστραγγιστικού δικτύου, πέρα από τη μεγάλη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει για πλημμύρες μόνο όταν ξεχειλίσει ρέμα ή ποτάμι και όχι αν προκληθεί από βροχή. Επίσης, για την επανασπορά βαμβακιού ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο όταν γίνει από τις 16 Μάη και μετά που σημαίνει ότι όσοι αγρότες αναγκάστηκαν να ξανασπείρουν νωρίτερα δεν θεωρούνται δικαιούχοι αποζημίωσης.

Τεράστιες καταστροφές και στην Πέλλα

Τεράστιες είναι και οι καταστροφές, σε ποσοστό 70% - 100% σε περισσότερα από 20.000 στρέμματα που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Τρίτη κυρίως σε κερασοκαλλιέργειες στα χωριά του ορεινού όγκου της Εδεσσας και ειδικότερα σε Κερασιά, Καρυδιά, Σαρακηνούς, Νησί.

Ανάστατοι και οργισμένοι είναι οι αγρότες, που βλέπουν τον κόπο τους να καταστρέφεται επειδή, για ακόμη μια φορά, δεν λειτούργησε η χρυσοπληρωμένη από τους παραγωγούς αντιχαλαζική προστασία του ΕΛΓΑ, καθότι το αεροπλάνο βγήκε για πτήση δύο ώρες μετά τη χαλαζόπτωση.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης τα χωριά που επλήγησαν και μίλησε με τους αγρότες για το μέγεθος της καταστροφής. Δεσμεύθηκε ότι το Κόμμα θα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων στους πληγέντες κερασοπαραγωγούς.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τον λαό της περιοχής να διαπιστώσει και με τα ίδια του τα μάτια τις προτεραιότητες του κράτους, αφού την ίδια στιγμή, που δαπανά μισό εκατομμύριο τη μέρα για τις φρεγάτες στη Μέση Ανατολή, αφήνει τους αγρότες της περιοχής στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Και, κάλεσαν τους αγρότες, στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν με κριτήριο την ίδια την πείρα τους. Να στείλουν μήνυμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να δυναμώσει ο καθημερινός αγώνας για μια ζωή σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες στον 21ο αιώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο(2021-10-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις στα καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα(2020-07-02 00:00:00.0)
«Βούλιαξαν» οι καλλιέργειες(2004-05-20 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη διακονιά, ΝΑΙ στον αγώνα!(2003-09-17 00:00:00.0)
Με χρεοκοπία απειλούνται οι αγρότες(1999-08-26 00:00:00.0)
Εκτιμήσεις ζημιών στο ...όργωμα(1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ