Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες καραβιές ξεριζωμένων

Συνολικά 51 ξεριζωμένους, μεταξύ των οποίων 23 ανήλικοι, περισυνέλλεξε το Λιμενικό Σώμα, κατά τις προχτεσινές πρωινές ώρες από τη νήσο Καλόλιμνο. Αναλυτικότερα, μετά τον εντοπισμό τους, έσπευσε στο σημείο περιπολικό σκάφος και μετέφερε τους μετανάστες στο λιμάνι της Καλύμνου. Ολοι είναι καλά στην υγεία τους και κατά δήλωσή τους ξεκίνησαν από τα παράλια της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος για να περάσουν στη χώρα μας. Κλήθηκαν να καταβάλουν χρηματικά ποσά στους διακινητές από 1.000 έως 1.400 δολάρια ο καθένας, για το αβέβαιο ταξίδι τους. Αλλοι 10 κατατρεγμένοι εντοπίστηκαν στη θέση Ταβίρι της νήσου Νίμου.

Χτες, οι λιμενικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν 14 άτομα, επιβαίνοντα σε σκάφος που κινούνταν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, νότια της Χίου. Ο χειριστής του σκάφους αποβίβασε τους μετανάστες σε παραλία του νησιού. Ο 50χρονος δεν κατέβηκε από το σκάφος και επιχείρησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια. Το Λιμενικό καταδίωξε τον διακινητή και κατάφερε να ακινητοποιήσει το σκάφος του.

Τις πρώτες πρωινές ώρες περιπολικό σκάφος του ΛΣ εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει 19 αλλοδαπούς, σε ακτή βόρεια της νήσου Παναγιάς των Οινουσσών.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους το ταχύπλοο, με χειριστές δύο άτομα, άρχισε να πλέει προς τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη από δύο περιπολικά σκάφη του ΛΣ, κατά την οποία το ταχύπλοο δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των περιπολικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό τη διαφυγή της σύλληψης. Τελικά, το πλήρωμα του σκάφους του ΛΣ ακινητοποίησε το ταχύπλοο και τους δύο αλλοδαπούς χειριστές του, ηλικίας 23 και 28 ετών. Ο 28χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στην ωμοπλάτη και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ