Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σχεδιάζοντας το μέλλον...

Κονσταντίν Βιάλοφ, «Νεκρή Φύση», 1918

Photodifraction

Κονσταντίν Βιάλοφ, «Νεκρή Φύση», 1918
Ανοιξε χθες τις πύλες της η νέα έκθεση που διοργανώνει το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη (Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη), με τίτλο «Σχεδιάζοντας το μέλλον. Σχέδια για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν στην περίοδο της ρωσικής και σοβιετικής πρωτοπορίας».

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 10 Νοέμβρη και φιλοξενεί έργα - σχέδια που συνδέονται με την προετοιμασία αρχιτεκτονικών κατασκευών και εγκαταστάσεων, έργα που ουδέποτε υλοποιήθηκαν και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, με τον σχεδιασμό υφασμάτων, ρούχων, χρηστικών σκευών, επίπλων, ακόμα και βιβλίων, στο πλαίσιο της εικονογράφησης.

Οπως σημειώνεται, «η απελευθέρωση της φόρμας και η σύνθεση των τεχνών, καθώς και η συνεργασία με τις επιστήμες, αποτέλεσαν την αρχή για μια εξελικτική καλλιτεχνική διαδικασία που χαρακτηρίζει το αισθητικό φαινόμενο της ρωσικής πρωτοπορίας. Η τέχνη προετοιμάζει τον δρόμο για την αλλαγή, ο κόσμος μετασχηματίζεται. Η δοκιμή και ο πειραματισμός στο χαρτί γίνονται πιο σημαντικά από έναν ολοκληρωμένο πίνακα, καθώς μέσα από τον ερευνητικό τους χαρακτήρα αποκτούν τις ιδιότητες θεωρητικού και φιλοσοφικού στοχασμού...».

Επιμέλεια: Μαρία Τσαντσάνογλου, Αγγελική Χαριστού.

Συνεργασία: Liubov Pchelkina.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00 - 18.00, Πέμπτη 12.00 - 20.00, Δευτέρα κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ