Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Και φέτος παιδική κατασκήνωση!

Στο πλαίσιο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που θα γίνει στις 4 - 7 Ιούλη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, θα φιλοξενηθεί και φέτος η 12η παιδική κατασκήνωση του «κόκκινου Αερόστατου».

Παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου απ' όλη την Ελλάδα δίνουν φέτος ραντεβού στη Χαλκιδική, για να περάσουν όμορφες και ξέγνοιαστες μέρες και να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό και πλούσιο πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο γι' αυτές τις ηλικίες, που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας.

Μέσα από την κατασκήνωση δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν κοντά στη φύση, να γνωρίσουν καινούργια μέρη, ειδικά τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δυσκολεύονται πολλές φορές να κάνουν διακοπές και μάλιστα σε διαφορετικά μέρη. Μέσα από τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που θα ξετυλιχθούν εκείνες τις μέρες, αλλά και από την ίδια τη δομή της κατασκήνωσης, γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθούν αξίες σημαντικές, όπως η συλλογικότητα και η συντροφικότητα.

Φέτος, μαζί με τα καθιερωμένα παιχνίδια παραλίας, το μπάνιο στη θάλασσα και τις μουσικές συναυλίες, από το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεχωρίζουν αντιπολεμικά δρώμενα, δραστηριότητες γνωριμίας με την ιστιοπλοΐα και, βέβαια, μια ξεχωριστή επίσκεψη στο σπήλαιο των Πετραλώνων. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Ελλάδας, που χαρακτηρίζεται από πλούσιο παλαιοντολογικό, ανθρωπολογικό και αρχαιολογικό πλούτο. Εκεί ανακαλύφθηκαν ένα από τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα ανθρώπινα κρανία στην Ευρώπη καθώς και λίθινα εργαλεία της Παλαιολιθικής Εποχής, και πλούσια απολιθωμένη πανίδα.

Οπως κάθε χρόνο, σύντροφος των παιδιών σ' αυτό το ταξίδι θα είναι το νέο τεύχος του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο» που κυκλοφορεί από τις 10 Ιούνη. Το καλοκαιρινό αυτό τεύχος, μάλιστα, θα έχει δώρο ένα πολύ ενδιαφέρον ένθετο για την ιστορία των Βαλκανίων με αφορμή τα 25 χρόνια από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ