Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζει το ταξίδι «επιστρέφοντας» στην Πανεπιστημιούπολη

Τη δική του ιστορία γράφει το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που από την Παρασκευή και για δύο μέρες επιστρέφει στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 1η Ιούνη, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Οπως και τότε, τον Σεπτέμβρη του 1997, όταν για πρώτη φορά το Φεστιβάλ «ανηφόρισε» στου Ζωγράφου, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, ένα ανανεωμένο πλήθος αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από φοιτητές και φοιτήτριες, έκανε πραγματικότητα και αυτόν τον σταθμό στην πορεία κορύφωσης του 50ού Φεστιβάλ. «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», γραμμένο με κόκκινα γράμματα, αφήνει το σημάδι του στον χώρο, όπως έκαναν διαδοχικά τα συνθήματα του Φεστιβάλ για μια δεκαετία.

Λίγες μέρες πριν την ώρα της κάλπης των ευρωεκλογών, η Εκθεση που λειτουργεί το διήμερο στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης φωτίζει πως «Πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία κρύβεται η Ευρωπαϊκή Ενωση». Οι ξεναγήσεις αποτελούν μια ψηλάφηση στο από πού εκπορεύονται, πώς υλοποιούνται οι πολιτικές της ΕΕ και επηρεάζουν όλες τις πλευρές της ζωής του λαού και της νεολαίας, καταλήγοντας στο κάλεσμα: «Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της ΕΕ της αδικίας και της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς! Κάνουμε κριτήριο τη ζωή μας στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά. Η συμμετοχή και ψήφος μας στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση για όσα ζούμε! Κάθε νεανική ψήφος να γίνει καρφί στο μάτι του συστήματος που γεννά νέα "Τέμπη", που σκορπά πολέμους και προσφυγιά!».


Στον χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν περίπτερα και στέκια. Οπως ο ειδικός χώρος που είναι αφιερωμένος στο πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη σήμερα, και απευθύνει στους νέους και τις νέες το κάλεσμα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ να το διεκδικήσουν, μαζί με όλα εκείνα που τους αξίζουν.

Μέσα από έκθεση αναδεικνύονται οι σύγχρονες προϋποθέσεις για να ζει κάθε γυναίκα χειραφετημένη, οι αξίες και τα ιδανικά με τις οποίες οπλίζεται η νέα γυναίκα μέσα από τον αγώνα και τη συλλογική δράση απέναντι στα σκοτάδια που γεννά το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» έχει ξεχωριστή θέση στο πλαίσιο της σταθερής προσπάθειας μέσα από το Φεστιβάλ για διεύρυνση ενός μορφωτικού ρεύματος στη νεολαία, με μεγάλη ποικιλία τίτλων από τη μαρξιστική βιβλιοθήκη, ιστορικών, λογοτεχνικών και κομματικών εκδόσεων.

Στο επίκεντρο του πολιτικού προγράμματος την Παρασκευή ήταν η συζήτηση για τις ευρωεκλογές, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου, μεγάλη συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη και παραδοσιακό γλέντι - οδοιπορικό με τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστρέφει σήμερα και αύριο στην Πανεπιστημιούπολη ...«για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι»(2024-05-31 00:00:00.0)
Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι διήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα(2022-06-17 00:00:00.0)
Πλατιά συζήτηση με τη σπουδάζουσα νεολαία στα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2021-06-03 00:00:00.0)
Φεστιβάλ - πραγματική ανάσα αισιοδοξίας και μαχητικής διεκδίκησης!(2020-09-18 00:00:00.0)
Επιχειρεί να εξαφανίσει την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2006-09-06 00:00:00.0)
Πώς θα πάτε στο Φεστιβάλ(2001-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ