Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλατιά συζήτηση με τη σπουδάζουσα νεολαία στα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Από τις εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας για το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Από τις εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας για το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Με ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στη σπουδάζουσα νεολαία και διοργανώνοντας ένα πλήθος συσκέψεων, πολιτικών εκδηλώσεων και πολύμορφων δραστηριοτήτων, προετοιμάζουν τα Φοιτητικά Φεστιβάλ οι φοιτητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο και την Κυριακή 5 - 6 Ιούνη οι Τομεακές Οργανώσεις ΠΑΔΑ - ΑΣΠΑΙΤΕ της ΚΝΕ οργανώνουν το δικό τους Φεστιβάλ και καλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συζητήσουν και να ψυχαγωγηθούν με το πλούσιο πρόγραμμα που έχουν επιμεληθεί.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Πανεπιστημιούπολη 2 του ΠΑΔΑ (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) και θα περιλαμβάνουν τουρνουά μπάσκετ το πρωί, ενώ για το σκοπό αυτό προηγήθηκε χτες δράση επισκευής των γηπέδων της Πανεπιστημιούπολης από την ΚΝΕ. Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει συζήτηση με θέμα «Πράσινη ανάπτυξη και ΑΠΕ: Φιλικές για το περιβάλλον ή για τα κέρδη των λίγων; Πώς προστατεύουμε το περιβάλλον;». Στη συζήτηση θα μιλήσει ο Αντώνης Μοχιανάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, και μετά θα ακολουθήσει μουσική.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Μπαρουτάδικο από τις 6 το απόγευμα και θα περιλαμβάνουν επίδειξη πολεμικών τεχνών, συζήτηση με θέμα «3 χρόνια πανεπιστημιοποίηση. Το παρόν και το μέλλον του φοιτητή του ΠΑΔΑ», όπου θα μιλήσει η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, και η βραδιά θα κλείσει με φοιτητικά συγκροτήματα του ΠΑΔΑ και λαϊκή μουσική.

Αντίστοιχα το Σάββατο 5 Ιούνη θα γίνει το Φοιτητικό Φεστιβάλ των Οργανώσεων Φυσικομαθηματικής Αθήνας της ΚΝΕ, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (1η Στάση Παν/πολης), από τις 5 το απόγευμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τουρνουά Σκάκι, ομιλία του Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα: «Σοσιαλισμός. Η απάντηση στον 21ο αιώνα», συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο γλέντι.

Στη Θεσσαλονίκη

Με αφισοκολλήσεις, αναρτήσεις πανό και εξορμήσεις στα στέκια της νεολαίας συνεχίζεται από τα μέλη της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ η προπαγάνδιση του δικού της Φοιτητικού Φεστιβάλ, που θα γίνει στις 11 και 12 Ιούνη, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

Το φετινό Φοιτητικό Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα, με θεματικές συζητήσεις και workshops, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 7 μ.μ. Την Παρασκευή 11 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους «Φυγή», «Friendzone», «Blue Sicks Tease» και «Βουκολική Διαταραχή». Το Σάββατο 12 Ιούνη θα γίνει μουσικό αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία και συναυλίες με τους «Πέλαγος» και τον Δημήτρη Μυστακίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ