Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα

Εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα διοργάνωσε τις προηγούμενες μέρες η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Την Κυριακή πραγματοποίησε εκδήλωση στο αίθριο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, όπου μίλησε η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα τα λόγια του Φ. Ενγκελς: «Κοιτάχτε την Παρισινή Κομμούνα. Αυτή ήταν η δικτατορία του προλεταριάτου!». Στην εκδήλωση λειτουργούσαν έκθεση αφιερωμένη στην Παρισινή Κομμούνα και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Είχε προηγηθεί, το απόγευμα της Παρασκευής, εκδήλωση από την Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με θέμα «Η συμβολή της γυναίκας στις 72 μέρες της ηρωικής Κομμούνας του Παρισιού - Οι γυναίκες του Παρισιού δίνουν χαρούμενα τη ζωή τους στα οδοφράγματα και στον τόπο της εκτέλεσης! (Κ. Μαρξ)», με ομιλήτρια την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση βασίστηκε στη νέα έκδοση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, που είναι αφιερωμένη στη συμμετοχή των γυναικών από τη Γαλλική Επανάσταση το 1789 μέχρι την Παρισινή Κομμούνα το 1871, με τίτλο «Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα - "Χέρια που επανάσταση ξέρουν να τραγουδούν"».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ