Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να αποσυρθεί η επιβολή εξετάσεων στους κατ' ιδίαν διδαχθέντες μαθητές

Εντονες και εύλογες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την προαγωγή και απόλυση κατ' οίκον διδαχθέντων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου εντάσσονται οι πιο βαριές περιπτώσεις μαθητών με ειδικές ανάγκες και σοβαρές παθήσεις. Με την υπουργική απόφαση οι μαθητές αυτοί καλούνται να δώσουν προφορικές εξετάσεις, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μαθητές απαλλάσσονται για φέτος από τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Για το θέμα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση τις προηγούμενες μέρες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής προς την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ζητώντας την απόσυρση της ανάλγητης αυτής απόφασης.

Το υπουργείο εξέδωσε τάχα «διορθωτική» εγκύκλιο, στην οποία όμως επιμένει τα παιδιά αυτά να δώσουν προφορικά εξετάσεις για όσα μαθήματα οι κατ' οίκον δάσκαλοι / καθηγητές δεν έχουν βάλει βαθμό. Να σημειωθεί ότι συχνότατα οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν κατ' οίκον τα παιδιά διατίθενται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δεν ανήκουν στο δυναμικό του σχολείου που είναι γραμμένα τα παιδιά, οπότε δεν τα βαθμολογούν αυτοί. Επιπλέον, φέτος, λόγω της πανδημίας, εντάχθηκαν σε αυτήν την κατηγορία επιπλέον παιδιά με σοβαρές παθήσεις και σε πολλές περιπτώσεις λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών έβγαλαν τη χρονιά χωρίς να διδαχθούν κάποια μαθήματα, στα οποία όμως προκειμένου να προαχθούν καλούνται να δώσουν προφορικές εξετάσεις!

Καταγγέλλοντας όλα τα παραπάνω ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής ζητάει να αποσυρθούν οι σχετικές αποφάσεις και να βαθμολογήσουν τα παιδιά οι πραγματικοί τους δάσκαλοι / καθηγητές, ανεξάρτητα από το σε ποια σχολική μονάδα ανήκουν.

Αντίστοιχα το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας ζητώντας ανάκληση της εγκυκλίου. Το ΚΚΕ ζητά, με βάση τη διδαχθείσα ύλη, τις ιδιαίτερες δυσκολίες, ο υπεύθυνος, κατ' ιδίαν, διδάσκων να προσδιορίσει τον τρόπο αξιολόγησης και βεβαίωσης των κατακτημένων γνώσεων από τον μαθητή και παράλληλα να υπάρξει απαλλαγή για τα μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούνται προσαρμογές στην αξιολόγηση των μαθητών (2021-01-27 00:00:00.0)
Εντονες αντιδράσεις για την εγκύκλιο αναπλήρωσης διδακτικών ωρών (2014-04-12 00:00:00.0)
Δεν έχουν παραλάβει βιβλία σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα! (2012-02-22 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων (2007-07-06 00:00:00.0)
Αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθητών ΤΕΕ (2003-07-22 00:00:00.0)
Κάτω από τη βάση η πλειοψηφία στα ΤΕΕ (2002-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ