Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων

Eurokinissi

Πρωτοφανή παραβίαση του αδιάβλητου και της ισοτιμίας των πανελλαδικών εξετάσεων καταγγέλλουν οι Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο να επιβάλει κυρώσεις στους υπεύθυνους, αλλά και να επανορθώσει την κατάφωρη αδικία εις βάρος των υπόλοιπων υποψηφίων που έγιναν αντικείμενο ανισότιμης μεταχείρισης.

Οι ΕΛΜΕ κατέθεσαν χτες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ενυπόγραφη καταγγελία δύο καθηγητριών - βαθμολογητριών των γραπτών του μαθήματος των Αγγλικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι, ενώ είχε περατωθεί η βαθμολόγηση κι η αναβαθμολόγηση των γραπτών, την Παρασκευή 29 Ιούνη η πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου Ειδικών Μαθημάτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (Πυλαία - Μουσικό Σχολείο) κάλεσε τους καθηγητές - βαθμολογητές των Αγγλικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τους ζήτησε να αλλάξουν τις βαθμολογίες ώστε να δικαιολογείται ο βαθμός του αναβαθμολογητή και η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο βαθμολογητή να μην ξεπερνά τα 13 μόρια. Σύμφωνα με την καταγγελία, στα επίμονα ερωτήματα των βαθμολογητών για το ποιος τους «νομιμοποιεί» να κάνουν τέτοιες αλλαγές, η απάντηση ήταν ότι έχει προφορική εντολή από το υπουργείο Παιδείας και ότι το ίδιο κάνουν αυτή τη στιγμή και οι καθηγητές βαθμολογητές των Γαλλικών.

Μετά τις καταγγελίες, το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή στον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, για διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ