Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιθέσεις σε τράπεζες

Αλλες δύο επιθέσεις, σύνολο τέσσερις από την αρχή της εβδομάδας, σημειώθηκαν χτες το πρωί από ομάδες κουκουλοφόρων εναντίον τραπεζών. Οι «άγνωστοι» επιτέθηκαν στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε τρία υποκαταστήματα στη Λ. Αθηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο ομάδες κινήθηκαν ταυτόχρονα στις 10 π.μ. και με πέτρες και μπογιές επιτέθηκαν στο κατάστημα της Εθνικής στη Σόλωνος. Εξω από την τράπεζα υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ (εκτός των δύο στατικών δυνάμεων σε Χαρ. Τρικούπη και Κάνιγγος), ενώ τα ρολά του υποκαταστήματος ήταν κατεβασμένα, δείχνοντας πως η επίθεση ήταν αναμενόμενη. Οι άγνωστοι κατάφεραν να σπάσουν τις βιτρίνες και ένα ΑΤΜ και να διαφύγουν και - σύμφωνα με την Αστυνομία - κατέφυγαν στη Νομική.

Αλλη, ομάδα περίπου 30 ατόμων διασπάστηκε μπροστά στα υποκαταστήματα των τραπεζών «Κύπρου», «Εμπορική» και «Πειραιώς». Με τον ίδιο τρόπο έσπασαν τις βιτρίνες και των τριών και στη συνέχεια - σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία - κατέφυγαν στη Γεωπονική Σχολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ