Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Επιχειρεί να εξαφανίσει την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Σε μια απαράδεκτη προσπάθεια να μπει φραγμός στη μαζική προπαγάνδιση και κατά συνέπεια στην επιτυχία του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει επιδοθεί ο δήμαρχος Ζωγράφου, Γ. Καζάκος (ΝΔ), ο οποίος όχι μόνο στέλνει τα συνεργεία του δήμου να κατεβάζουν τα πανό και τις αφίσες με τα συνθήματα και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αλλά επιπλέον δε δίστασε να απειλήσει και με μη παραχώρηση του χώρου της Πανεπιστημιούπολης στο μέλλον, πράγμα αστείο, αφού ο χώρος δεν ανήκει στο Δήμο, αλλά στο Πανεπιστήμιο και ο Δήμος δεν έχει δικαιοδοσία εκεί!

Ο δήμαρχος προσπάθησε να εμφανιστεί και...«δημοκράτης» προειδοποιώντας τηλεφωνικά την προηγούμενη βδομάδα την ΚΟ του ΚΚΕ ότι αν αναρτηθούν πανό και αφίσες, συνεργεία του δήμου θα τα απομακρύνουν. Και πράγματι, την Κυριακή το πρωί όλα τα χαρτοπανό από τη λεωφόρο Παπάγου είχαν εξαφανιστεί!

Η απάντηση των Κομματικών Οργανώσεων Ζωγράφου του ΚΚΕ και του Τομέα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ ήταν ξεκάθαρη και άμεση. Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στη λεωφόρο Παπάγου, ενώ «κοκκίνισαν» την περιοχή με αφίσες του Φεστιβάλ. Στη συνέχεια, κατέληξαν με πορεία στο δημαρχείο, όπου και ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο, ο οποίος ενώ αρχικά υποτίθεται ότι απουσίαζε - σύμφωνα με το θυρωρό - τελικά εμφανίστηκε για να απειλήσει με κυρώσεις αν συνεχιστούν οι αφισοκολλήσεις. Επικαλέστηκε μάλιστα και νόμο που το απαγορεύει, ενώ δε δίστασε να απειλήσει ότι δε θα ξαναπαραχωρήσει το χώρο της Πανεπιστημιούπολης, λες και είναι δικός του! Να σημειώσουμε ότι χθες το πρωί τα χαρτοπανό είχαν ακόμα μια φορά απομακρυνθεί...

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται καμιά απειλή να τους κάμψει κι ότι δε θα πάψουν ούτε στιγμή να προπαγανδίζουν το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που αποτελεί σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία ολόκληρου του Λεκανοπεδίου. Στη συνέχεια κατήγγειλαν το γεγονός στο ζωγραφιώτικο λαό και τον κάλεσαν να καταδικάσει στις εκλογές τις δυνάμεις που με απειλές και αυταρχισμό προσπαθούν να κάμψουν και να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ