Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις για τη σίτιση

Κλειστή παραμένει η λέσχη σίτισης του Πανεπιστημίου Πειραιά, γεγονός που αναγκάζει χιλιάδες φοιτητές από εργατικές οικογένειες να πληρώνουν καθημερινά γύρω στα 15 ευρώ για το φαγητό τους. Χτες, ο Σύλλογος Φοιτητών του ιδρύματος (με πρωτοβουλία της ΠΚΣ) προχώρησε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη του ιδρύματος και απαίτησε άμεση έναρξη λειτουργίας της λέσχης και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές χωρίς περιορισμούς.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο πρύτανης έριξε την ευθύνη στους ίδιους για την καθυστέρηση προκήρυξης του προβλεπόμενου διαγωνισμού (επιλογή της εταιρείας που θα λειτουργήσει τη λέσχη), γιατί δήθεν δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν τα όργανα του πανεπιστημίου την περίοδο των κινητοποιήσεων! Ακόμα δικαιολογήθηκε ότι ψάχνουν μια εταιρεία που για 46.000 ευρώ θα λειτουργήσει προσωρινά τη λέσχη μέχρι το Νοέμβρη που θα γίνει ο διαγωνισμός, αλλά καμιά δε δέχεται. Δικαιώνονται έτσι τα αιτήματα των φοιτητών για «λέσχη στην ευθύνη του ιδρύματος με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» κι όχι σίτιση - εμπόριο των εταιρειών.

Μετά από αυτά η ΠΚΣ καλεί αύριο Πέμπτη σε νέα κινητοποίηση - κατάληψη της πρυτανείας και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ