Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Ολοι στην πρώτη γραμμή των απεργιακών αγώνων»

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς μπροστά στην πενθήμερη απεργία

Eurokinissi

Σε σύγκρουση με το σύνολο των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία που υψώνουν νέους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, που ιδιωτικοποιούν και διαλύουν τη δωρεάν παιδεία, που υποβαθμίζουν τη μόρφωση, καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μπροστά στην πενθήμερη απεργία που ξεκινά τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις απευθύνονται στον εκπαιδευτικό για να κάνει δική του υπόθεση την απεργιακή κινητοποίηση, υποστηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, τα οποία συγκρούονται στην πράξη - κι όχι μόνο στα λόγια - με την κυβερνητική πολιτική.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας σημειώνει ότι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις να προχωρούν η μία μετά την άλλη σε όλες τις βαθμίδες και καλεί τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και ενιαίο 12χρονο σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα και στόχους διαπαιδαγώγησης, πλήρη και σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών που διασφαλίζεται με μαζικούς διορισμούς μόνο από την ενιαία επετηρίδα, συνολική και συλλογική ακύρωση κάθε αξιολόγησης στην πράξη, απόσυρση των νέων βιβλίων και νέων αναλυτικών προγραμμάτων, που, όπως επισημαίνεται, πέρα από την ακόμα πιο ωμή ιδεολογική παρέμβαση, δομούν το σχολείο των ευέλικτων δεξιοτήτων και της βαθύτερης ταξικής διαφοροποίησης.

Αναλύοντας τα παραπάνω αιτήματα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και κυρίως στην πάλη για τη συνέχεια και την κλιμάκωσή τους. Σημειώνει ότι «τώρα απαιτείται απεγκλωβισμός και εγκατάλειψη των συμβιβασμένων δυνάμεων και του υποταγμένου συνδικαλισμού. Προοπτική και ελπίδα υπάρχει με την ενίσχυση του ΠΑΜΕ των Εκπαιδευτικών, του μοναδικού συνεπή, αληθινά αγωνιστικού, ταξικού πόλου. Για να μπορέσει έτσι το παλλαϊκό μέτωπο για την Παιδεία να πάρει σάρκα και οστά μαζί με όλο το ταξικό συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα. Για να μπορέσουμε να βάλουμε καταρχήν φρένο και σε μια πορεία να ανατρέψουμε τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις».

«Χρειάζονται να οργανωθούν και να ξεσπάσουν αγώνες άμεσα και συντονισμένα με ταξικό προσανατολισμό και κατεύθυνση τη συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία, που αποτελεί τη μόνη εγγύηση για συνολική αντεπίθεση, νικηφόρα έκβαση των αγώνων και ακύρωση των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ