Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η «Εθνική Συσπείρωση» της Λεπέν συγκεντρώνει 33% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ipsos, ενόψει των ευρωεκλογών. Το κυβερνητικό κόμμα της «Αναγέννησης» κονταροχτυπιέται για τη 2η θέση με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, με τις επιδόσεις τους να καταγράφονται σε 16% και 14,5%, αντίστοιχα. Ακολουθούν η «Ανυπότακτη Γαλλία» με 8%, οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι με 7%, οι «Οικολόγοι» με 6%, το ακροδεξιό κόμμα του Ζεμούρ με 5% και το μεταλλαγμένο ΚΚ με 2%.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σχεδόν 25.000 ύποπτα περιστατικά θερμοπληξίας καταγράφηκαν στην Ινδία, ενώ 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έπειτα από τα απανωτά κύματα καύσωνα που έπληξαν τη χώρα την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα επίσημα στοιχεία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Βάζοντας μπροστά τους εκατομμύρια υποστηρικτές του, ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή στο «FOX News» προειδοποίησε για «πιθανή ρήξη» και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις των ψηφοφόρων του σε περίπτωση που οι δικαστές ανακοινώσουν στις 11 Ιουλίου ποινή φυλάκισης σε βάρος του, αφότου τον βρήκαν ένοχο για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Να παρατείνουν τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,65 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα τουλάχιστον έως το τέλος του Σεπτέμβρη του 2025 αποφάσισαν την Κυριακή τα μέλη του OPEC+.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ