Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου βάφτηκε για δύο μέρες στα χρώματα της ζωντάνιας, της ελπίδας, υποδεχόμενη την επιστροφή του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον χώρο που φιλοξένησε για μία δεκαετία τις κεντρικές του εκδηλώσεις.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές της Κυριακής, στη διαδρομή προς την κορύφωση των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ μέσα από σημεία της Αθήνας που συνδέθηκαν με τις εκδηλώσεις του, με ορμή από τους αγώνες και τις νίκες της νέας γενιάς, το διήμερο αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό. Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, η απαίτηση καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τα λόγια «μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε» - αναφορά στη μεγάλη, τρίτη κατά σειρά νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» - ήταν από τα μηνύματα που δέσποζαν στον χώρο, πλάι στο σύνθημα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!».

Ενα μεγάλο νεανικό κοινό, κυρίως φοιτητές και φοιτήτριες, συναντήθηκαν εκεί, συμμετείχαν στο πολιτικό και πολύμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες να περνούν από τη σκηνή του.

Στο επίκεντρο βρέθηκε την πρώτη μέρα η μάχη των ευρωεκλογών μέσα από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη συμμετοχή του Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιου, της Eva Garcia De Madariaga, Γενικής Γραμματέα του ΚΣ των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία, και του Θανάση Θεοδωρόπουλου, στελέχους της ΚΝΕ και προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο, μέσα σε μαχητικό κλίμα, με την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου ευρωβουλευτή του Κόμματος, Θοδωρή Κωτσαντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ