Κυριακή 12 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριήμερο ταινιών μικρού μήκους

«Θολό ποτάμι»
«Θολό ποτάμι»
Το «Καφεθέατρο» της οδού Κοδριγκτώνος, σε συνεργασία με το σωματείο «Μικρό» και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «t-sh Ort», οργανώνουν προβολές ταινιών μικρού μήκους στις 17, 18, 19 και 20 Μάη. Οι προβολές αφορούν στις δώδεκα ταινίες των οποίων τα σενάρια έχουν εκδοθεί από την «t-sh Ort» σε τόμο με τίτλο «12 μικρά σενάρια». Πιστεύοντας στη μικρού μήκους ταινία και θέλοντας να συμβάλλουν με τον όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στη στήριξη και την προώθηση της μικρού μήκους ταινίας και παράλληλα να ενθαρρύνουν τους νέους δημιουργούς, οι διοργανωτές ευελπιστούν, το «Καφεθέατρο» να αποτελέσει και στο μέλλον, μια φιλόξενη στέγη για την κινηματογραφική δημιουργία και τους δημιουργούς. Το τετραήμερο αυτό θα είναι μόνο η αρχή.

Το πρόγραμμα με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ, έχει ως εξής: Στις 17 Μάη θα προβληθούν οι ταινίες: «Ενας λαμπερός ήλιος» του Βασίλη Λουλέ, «Θολό ποτάμι» της Στρατούλας Θεοδωράτου, «O Αμερικάνος» του Χρήστου Δήμα, «Η γέφυρα» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Στις 18 Μάη: «Recitativo» του Αχιλλέα Κυριακίδη, «Χθες το απόγευμα» της Ελισάβετ Χρονοπούλου, «Να με προσέχεις» του Λευτέρη Χαρίτου, «Ελα να σου πω» της Κατερίνας Φιλιώτου.

Στις 19 Μάη: «Χωρίς πρόσωπα» του Γιάννη Λεοντάρη, «Merry kitschmas» του Ηλία Δημητρίου, «Ελκυστής» του Μιχάλη Γαλανάκη και «Οι άντρες δεν κλαίνε» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

Λίγα λόγια για τις ταινίες

«Merry kitschmas»: Παραμονή Χριστουγέννων. Ενα νεαρό ζευγάρι καλεί τον Αγιο Βασίλη για δείπνο. Παίζουν: Ανατολή Αθανασιάδου, Δημήτρης Μακρής, Τίτος Βανδής κ.ά.

«Η γέφυρα»: Ενας δεκαεξάχρονος έφηβος παρακολουθεί συχνά στην τηλεόραση την όμορφη ταχυδακτυλουργό Ελενα, ώσπου την ερωτεύεται. Κάποτε αποφασίζει να τη συναντήσει και να της μιλήσει. Παίζουν: Alexandr Komlev, Irina Tsezetsenko κ.ά.

Σκηνή από την ταινία «Merry kitchmas»
Σκηνή από την ταινία «Merry kitchmas»
«Recitativo»: Μια γυναίκα διχάζεται ανάμεσα στην κοινοτοπία της πραγματικότητας και στη μαγική πραγματικότητα της όπερας. Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Κώστας Αποστολίδης Αγλαΐα Παππά κ.ά. (Διάρκεια:17 λεπτά).

«Ενας λαμπερός ήλιος»: Η Νατάσα, Ρωσίδα πρόσφυγας, ψάχνει για μια θέση στον ήλιο της Ελλάδας. Παίζουν: Μανώλης Μαυροματάκης, Πάτης Κουτσαφτής, Αλέξανδρος Μουκάνος, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ειρήνη Πεΐδου, Ελενα Γιαννοπούλου. (Διάρκεια: 36 λεπτά).

«Ο ελκυστής»: Δύο αυτοκίνητα συγκρούονται στη μέση του πουθενά. Οι οδηγοί τους - ο καθηγητής και ο τυχοδιώκτης- είναι αναγκασμένοι να συνυπάρξουν για κάποιο χρονικό διάστημα περιμένοντας βοήθεια, και να αναμετρηθούν... Παίζουν: Ασημάκης Κοντογιάννης, Γιώργος Κώνστας κ.ά. (Διάρκεια:19 λεπτά).

«Οι άντρες δεν κλαίνε»: Η απρόσμενη επίσκεψη ενός ταλαιπωρημένου, άστεγου και άρρωστου νεαρού, στο σπίτι ενός τραπεζικού στελέχους, αναβιώνει το παρελθόν και ανατρέπει με τραγικό τρόπο την ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή του. Παίζουν: Θέμις Πάνου (Πέτρος), Πέτρος Λαγούτης (Ηλίας). (Διάρκεια:17 λεπτά).

«Ελα να σου πω»: Ο Γιάννης και η Σοφία είναι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια. Η ζωή τους κυλά ήρεμα, μέχρι που συμβαίνει κάτι ικανό να ταράξει τα νερά. Τι γίνεται τότε; Παίζουν: Γιάννης Κοκιασμένος, Ντίνα Μιχαηλίδη, Βιβή Κόκκα, Σταύρος Πανούσης. (Διάρκεια:26 λεπτά).

«Χωρίς πρόσωπα»
«Χωρίς πρόσωπα»
«Να με προσέχεις»: -- Φίλε, να σου πω τώρα, σοβαρά... -- Οταν σου μιλάω, να με προσέχεις... -- Ο,τι είσαι, είσαι, και ό,τι έκανες, έκανες... Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Γεωργάκης, Βάνα Ραμπότα. (Διάρκεια:19 λεπτά).

«Χτες το απόγευμα»: Η Μαριάννα είναι η μαμά. Η Ολγα είναι η δωδεκάχρονη κόρη. Η Ολγα δεν αντέχει τη Μαριάννα. Η Μαριάννα δεν αντέχει τον εαυτό της και τον κόσμο όλο. Η ζωή που μοιράζονται, που σιχαίνονται, που απολαμβάνουν. Παίζουν: Μυρσίνη Τσάπα, Αγγελική Βρόντου, Μαρία Χαρτοφυλλακίδου, Πάνος Κούτρας, Γιάννης Κακιασμένος. (Διάρκεια: 20 λεπτά).

«Θολό ποτάμι»: Ο Αριστείδης Σακάς, πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία από το 1949 αποφασίζει το 1980, κάτω από την πίεση επικείμενου θανάτου, να επιστρέψει στην Ελλάδα...

«Αμερικανός»: Ο Τόνυ, ένας Ελληνας μετανάστης, έρχεται στο Σαν Φρατζίσκο κυνηγώντας το «άλλο» αμερικάνικο όνειρο.

«Χωρίς πρόσωπα»: Η Ειρήνη δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί σκότωσαν τον άντρα της. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν ν' ακούσουν.

Μετά το τέλος των προβολών ακολουθεί το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Μηχανή του Ορφέα» με τη Φένια Παπαδόδημα και τον Γιώργο Παλαμιώτη.


Σ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ