Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο σοβαρές πυρκαγιές στην Αττική

Δύο σοβαρές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική. Το πρωί ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή στις Αφίδνες, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η φωτιά «πήγε καλύτερα» μετά από δύο ώρες περίπου από την εκδήλωσή της, χωρίς να υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο. Η φωτιά είχε περιοριστεί πριν κατευθυνθεί προς το Κρυονέρι. Για την κατάσβεση επιχείρησαν 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου, και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες δήμων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά έκαψε περισσότερα από 200 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, αλλά και δέντρα που είχαν απομείνει από την πυρκαγιά του 2022. Καταγγελίες κάνουν λόγο για άκοπα ξερά χόρτα και γυμνά καλώδια μεσαίας τάσης, που αποτελούν ιδανικό προσάναμμα και κίνδυνο για τα σπίτια και τους κατοίκους της περιοχής.

Λίγη ώρα μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς στη Δροσοπηγή ξέσπασε νέα εστία, αυτήν τη φορά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, αλλά και εθελοντές. Ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 2.10 μ.μ. κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς να έχει υπάρξει αναφορά ότι απειλείται κάποια κατοικία. Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 4 μ.μ.

  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες και σε δασική έκταση στην Αμοργό. Στο νησί επιχείρησαν πεζοπόρο τμήμα που μετέβη ακτοπλοϊκά από τη Νάξο και 3 αεροσκάφη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ