Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΛΟΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κράτησαν ζωντανή την ομάδα ποδοσφαίρου του πλημμυρισμένου χωριού τους

Οι νέοι του Αστέρα κατάφεραν έναν μικρό άθλο - Στο πλευρό τους ο Νίκος Παπαδόπουλος, ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ο πρόεδρος και κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα (φωτ. Κωνσταντίνα Γκούλια)

Κωνσταντίνα Γκούλιου

Ο πρόεδρος και κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα (φωτ. Κωνσταντίνα Γκούλια)
Ακόμα και από μια μικρή γωνιά της χώρας η δύναμη και το κουράγιο μπορούν να γίνουν παραδείγματα και να φωτίσουν τις καρδιές μας τόσο έντονα όσο λάμπει ο Αστέρας Βλοχού στις καρδιές των κατοίκων ενός χωριού - φάντασμα από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη. Σχεδόν τα 5 μέτρα είχε φτάσει το νερό στο χωριό, οι κάτοικοι διασκορπίστηκαν αναζητώντας στέγη σε γειτονικούς δήμους. Ο «Ντάνιελ» τούς μαύρισε τη ζωή αλλά ο Αστέρας, η ομάδα τους, κρατήθηκε ζωντανή και πήρε μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα με λιγοστά χρήματα και από την τσέπη τους.

Με όσο κουράγιο είχαν, τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας μαζεύτηκαν μετά την πλημμύρα και αποφάσισαν να πάρουν μέρος κανονικά στο τοπικό πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας. Τα σπίτια τους κατεστραμμένα, το γήπεδο διαλυμένο, ούτε μπάλα δεν είχαν! Κι όμως, τα κατάφεραν, ολοκλήρωσαν με αξιοπρέπεια τη σεζόν για το χωριό, για τον Αστέρα, για τους εαυτούς τους. «Τα παιδιά ήταν διασκορπισμένα, κάποιοι έμεναν στην Καρδίτσα, άλλοι στα Τρίκαλα και στη Λάρισα, ορισμένοι σε διπλανά χωριά», μας είπε ο Δημήτρης Λέντης, ένας από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα. Παρ' όλα αυτά «καταφέραμε και κρατήσαμε την ομάδα όρθια σε αντίξοες συνθήκες», μας είπε με υπηρηφάνεια αλλά και ταπεινότητα και μας διαβεβαίωσε ότι «και του χρόνου συνεχίζουμε κανονικότατα, ελπίζουμε να είναι καλύτερες οι συνθήκες».

Ενας μικρός άθλος με χρήματα από την τσέπη τους

Τον ρωτήσαμε αν βάζουν χρήματα από την τσέπη τους και ο Δημήτρης μας απάντησε: «Ε, ναι, δυστυχώς οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έδιναν 2.500 ευρώ, φέτος η ομάδα πήρε 1.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί μια ερασιτεχνική ομάδα να ορθοποδήσει».

Είναι προφανές ότι τα 1.000 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τις μετακινήσεις για προπονήσεις και αγώνες. Ούτε καν ένα ευρώ παραπάνω δεν έλαβαν έστω και ως ένας αθλητικός σύλλογος πλημμυρισμένου χωριού που οι άνθρωποί τους κράτησαν όρθιο!

«Οχι, δεν μας έδωσαν τίποτα περισσότερο για οικονομική στήριξη», μας είπε ο Λάμπρος Καλόγηρος, πρόεδρος του Αστέρα. Ωστόσο κατάφεραν έναν μικρό άθλο καθώς, όπως είπε, «βγάλαμε όλη τη σεζόν πανάξια, μέσα στις πλημμύρες, παίζοντας σε ξένα γήπεδα». Με ικανοποίηση μας μίλησε διότι, όπως είπε, «εκπροσωπήσαμε ένα χωριό που ήταν ακατοίκητο εντελώς, πλημμυρισμένο, με γήπεδο και αποδυτήρια κατεστραμμένα». Ενόψει της νέας σεζόν «θα στείλουμε υπόμνημα σε δήμο και υπουργεία για να μας φτιάξουν το γήπεδο», μας είπε ακόμα ο Λάμπρος Καλόγηρος.

Μήνυμα στήριξης από τον ποδοσφαιριστή Ν. Παπαδόπουλο

Οταν τελείωσαν οι συζητήσεις μας για το ρεπορτάζ ενημερώσαμε τα παιδιά του Αστέρα Βλοχού ότι τους μεταφέρουμε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Νίκο Παπαδόπουλο, επαγγελματία ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Στο βίντεο που τους δείξαμε ο Νίκος Παπαδόπουλος έλεγε: «Θέλω να πω στα παιδιά του Βλοχού πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή και ό,τι χρειάζονται να υπολογίζουν στη στήριξή μας».

Ηταν ένα μήνυμα στήριξης που έγινε δεκτό με χαμόγελο ελπίδας ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγκαλιάζουν το παράδειγμα δύναμης και κουράγιου των παιδιών του Αστέρα Βλοχού. Δεν στάθηκε δυνατό να συναντήσουμε όλα τα παιδιά της ομάδας. Τουλάχιστον οι μισοί παίχτες έφυγαν σεζόν στα νησιά για το μεροκάματο σε Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη. Αλλοι μέρα - νύχτα τρέχουν να προλάβουν τις δουλειές στα χωράφια. Αυτό που ζητάνε είναι μερικές μπάλες και φανέλες για να παίζουν του χρόνου με αξιοπρέπεια στο γήπεδό τους...


Γ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είμαι δίπλα στο ΚΚΕ και με αυτό θα πορευτώ(2021-11-03 00:00:00.0)
Πρεμιέρα στη σκιά των καταγγελιών του ΠΣΑΠ(2017-09-19 00:00:00.0)
Υποβιβασμός Ηρακλή ...αναμονή για Τρίπολη(2011-05-20 00:00:00.0)
Στο «παζλ» του ρατσισμού(2005-04-26 00:00:00.0)
Πρώτη γεύση(2004-03-12 00:00:00.0)
Τρίποντες βόμβες...(1998-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ