Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Δεύτερο το ΚΚΕ σε όλη την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου

Χαιρετίζουν τον λαό των νησιών οι Τομεακές Επιτροπές Λέσβου και Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ

«Η επόμενη μέρα είναι εδώ και το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας τους χιλιάδες κατοίκους της Λέσβου, της Λήμνου, του Αη Στράτη που ψήλωσαν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ και το εξέλεξαν δεύτερο κόμμα στον νομό με ποσοστό 15,23%.

Η ΤΕ Λέσβου χαιρετίζει επίσης τα «κόκκινα κάστρα» του νομού, όπου το ΚΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη: Την Αγιάσο, την Ανεμώτια, τον Αφάλωνα, την Ερεσό, τα Δάφια, τον Κάσπακα, τον Μανταμάδο, το Μεσαγρό, το Μεσότοπο, τα Μιστεγνά, το Σκαλοχώρι και το Υψηλομέτωπο.

Και προσθέτει: «Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη μεγαλύτερη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή αντεπίθεση εκεί που ανατρέπονται, δηλαδή στους δρόμους του αγώνα».

Αντίστοιχη, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΤΕ Σάμου και Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, ευχαριστώντας και χαιρετίζοντας «τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψήφισαν το Κόμμα μας στις ευρωεκλογές».

Το ΚΚΕ στον νομό Σάμου είναι στη 2η θέση με ποσοστό 20,95%, και πρώτο στον Κόκκινο Βράχο της Ικαρίας με ποσοστό 41,08%, έχοντας την πρωτιά στα 19 από τα 20 εκλογικά τμήματα του νησιού, κερδίζοντας και στις 3 δημοτικές ενότητες. Είναι δεύτερο στον δήμο Φούρνων - Κορσεών με ποσοστό μεγαλύτερο του 30%. Είναι δεύτερο στο νησί της Σάμου, από τρίτο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας την πρωτιά στη δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου και τη 2η θέση στις δημοτικές ενότητες Καρλοβασίων και Πυθαγορείου. Πρώτευσε σε πολλά χωριά, όπως οι Κουμαραδαίοι, το Πάνδροσο, τα Κοντακαίικα, ο Πλάτανος, η Υδρούσα, οι Αγιοι Θεόδωροι, η Λέκκα, ο Μαραθόκαμπος!

Συνολικά στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου το ΚΚΕ είναι 2ηπολιτική δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ