Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση

Στην έκτακτη κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να «παγώσει» κάθε διαδικασία στη ΔΥΠΑ που χαρακτηρίζει τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ ανέργους, καλεί το ΠΑΜΕ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αθήνας.

«Παρά τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για "σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις", οι μηχανισμοί των κρατικών υπηρεσιών, των υπουργείων και της ειδικής διαχείρισης σε ρόλο μάντη θεωρούν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ άνεργους και τους ζητούν να ενταχθούν στα προγράμματα της ΔΥΠΑ. Η επικινδυνότητα του να μείνουν οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ αφύλακτες και ασυντήρητες αποδείχτηκε με την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5/6 και οι συνέπειες περιορίστηκαν στο ελάχιστο χάρη στην επέμβαση του εξειδικευμένου προσωπικού που παραμένει στις θέσεις του», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Η ΟΓΕ καλεί στην κινητοποίηση της Τρίτης 18 Ιούνη

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 18 Ιούνη στις 10 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και η λαϊκή αλληλεγγύη από εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών κράτησαν εδώ και 4 χρόνια και 7 μήνες τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Δεν θα τους αφήσουμε να ερημώσουν τα χωριά της ΛΑΡΚΟ!», τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί τις γυναίκες στην κινητοποίηση, με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία κατά των απολύσεων και του «λουκέτου» που βάζει η κυβέρνηση στην επιχείρηση.

«Στηρίζουμε τον αγώνα τους και διεκδικούμε μαζί τους: Να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ. Να μην ερημώσουν τα χωριά. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τα χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας. Δεν ανεχόμαστε να ξεπουλούν τη ΛΑΡΚΟ, να ξεσπιτώνουν οικογένειες και να οδηγούν σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα», καταλήγει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ