Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Νέα πρόκληση από την κυβέρνηση, ενεργοποιεί ξανά τα προγράμματα ανεργίας

Εκτακτη κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας (10 π.μ.) | Την Τρίτη 18 Ιούνη ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός στα δικαστήρια Ευελπίδων

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! Να σταματήσει άμεσα η κοροϊδία της κυβέρνησης και κάθε ενέργεια που τους πετά στον δρόμο και το ταμείο ανεργίας, απαιτούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, που ετοιμάζονται να δώσουν νέα δυναμική αγωνιστική απάντηση με έκτακτη κινητοποίηση, σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, στην Αθήνα.

Η νέα πρόκληση του υπουργείου Εργασίας να ξεκινήσει μέσω της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) τη διαδικασία που ανοίγει τα προγράμματα ανεργίας και τους χαρακτηρίζει «απολυμένους - ανέργους», βρήκε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Κι αυτό παρά τη δικαστική απόφαση που δεσμεύει την κυβέρνηση μέχρι τις 18 Ιούνη, οπότε εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, την οποία ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα κάνει σεβαστή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο εργοστάσιο της Λάρυμνας σήμανε συναγερμός και μέλη της διοίκησης, μαζί με εργαζόμενους συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Σωματείου, όπου αποφασίστηκε να δοθεί δυναμική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης με έκτακτη κάθοδο στην Αθήνα και την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Μπροστά στο νέο αυτό «μαντάτο» από την κυβέρνηση χθες επικρατούσε κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού, με τους εργαζόμενους να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες της σημερινής κινητοποίησης, ενώ παράλληλα ενημέρωναν σπίτι το σπίτι, εργαζόμενο τον εργαζόμενο για τις εξελίξεις και τη νέα κάθοδο στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή αυτοκίνητο με ντουντούκα όργωνε τα ΛΑΡΚΟχωρια καλώντας σε ξεσηκωμό τον λαό της περιοχής, ώστε να ανατραπούν και αυτή τη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο. Μαζί τους και οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ που στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους, δηλώνοντας «παρών» και στην σημερινή κινητοποίηση, αλλά και στην οργάνωση της συνέχισης του αγώνα.

Αμεσα άλλωστε, το Σωματείο έστειλε επιστολή στη διοίκηση της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ), κάνοντας παράλληλα τηλεφωνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΑ και το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να σταματήσει η κοροϊδία και κάθε διαδικασία που ενεργοποιεί τις απολύσεις τους και τα προγράμματα ανεργίας.

Επίσης, αντιπροσωπεία της διοίκησης του σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Πολίτη, βρέθηκαν στις αλλαγές βάρδιας στην πύλη του εργοστασίου, ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους για τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να σπείρει την απογοήτευση και να παρουσιάσει ως μοναδική διέξοδο τις απολύσεις και τα προγράμματα ανεργίας. Τόνισαν την ανάγκη δυναμικής απάντησης και μαζικής συμμετοχής στην έκτακτη κινητοποίηση, ώστε να τσαλακωθούν, για μια ακόμη φορά, τα σχέδια της κυβέρνησης και να ακουστεί ξανά ότι «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια μηχανές να ανάψουνε ξανά».

«Ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση που απαγορεύει τις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, ενώ υπάρχει πολιτική δέσμευση από τον ίδιο μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι θα σεβαστεί τη δικαστική απόφαση, το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η ΔΥΠΑ ανέβασε πλατφόρμα που μας δηλώνει ανέργους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου της Λάρυμνας, και τόνισε πως «αν θέλουν να αναμετρηθούμε με καύσωνα θα γίνει. Εμείς στη φωτιά μεγαλώσαμε».

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας σε ανακοίνωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις και την έκτακτη κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Παρά τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για "σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις", οι μηχανισμοί των κρατικών υπηρεσιών, των υπουργείων και της Ειδικής Διαχείρισης προσπαθούν να μας θάψουν ζωντανούς.

Αρχικά προσπάθησαν να μην απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και να αφήσουν απλήρωτους το σύνολο των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας τη δικαστική απόφαση επιχείρησαν να πάρουν τάχα μέτρα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αλλά ούτε σχέδιο είχαν, ούτε και διάθεση για ουσιαστικό διάλογο έχουν».

Το Σωματείο σημειώνει το απαράδεκτο γεγονός ότι «πριν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και βγει απόφαση, η ΔΥΠΑ, ως "ανώτερη της δικαιοσύνης", ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων "για τους απολυμένους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που ενδιαφέρονται να μπουν στα προγράμματα ανεργίας".

Δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης για τάχα "σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις", αλλού. Παρασκευή 14/6/2024 όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας 10 π.μ.».

Επίσης, το Σωματείο υπενθυμίζει και τον επόμενο άμεσο μεγάλο σταθμό του αγώνα που έχουν μπροστά τους εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 10 π.μ., με νέα κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία ενάντια στις απολύσεις τους.

«Για ακόμη μία φορά, με το κεφάλι ψηλά και με αυτοπεποίθηση πάμε να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την εργασία μας σε αυτήν, το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ζούμε στα σπίτια μας και στα χωριά μας. Σας θέλουμε και ξέρουμε ότι θα είστε δίπλα μας μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη, μέχρι την τελική δικαίωση», τονίζει το Σωματείο, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και έκφρασης αλληλεγγύης.

Δίπλα τους Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα της Στερεάς και Εύβοιας

Τα ίδια αγωνιστικά αντανακλαστικά έδειξαν Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα της Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και οργανώνοντας στη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αναφέρει ότι «η κυβέρνηση προχωρά πιο αποφασιστικά την προσπάθειά της να απολύσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ! Με κυβερνητική εντολή η ΔΥΠΑ καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις απολύσεις τους και τα προγράμματα ανεργίας πριν καν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κάνει τα Σωματεία των εργαζομένων και έχουν οριστεί για την Τρίτη 18 Ιούνη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δεν θα τους περάσει! Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους!

Τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα, όλη η εργατική τάξη, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την έμπρακτη - μαχητική μας αλληλεγγύη όπως το κάνουμε εδώ και πάνω από 4,5 χρόνια!

Ολοι μαζί θα τσαλακώσουμε και αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, δηλώνοντας «παρών» και σε αυτήν την κρίσιμη μάχη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι σε κρίσιμο σημείο και χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Επαρχίας μας να δώσουν ένα ακόμα αγωνιστικό "παρών" στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων από τη ΛΑΡΚΟ.

Συνεχίζουμε για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Επίσης, τη στήριξή του και σε αυτήν την κρίσιμη κινητοποίηση εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Λεωφορεία για τη σημερινή κινητοποίηση

Λεωφορεία για την κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας θα αναχωρήσουν από:

Εύβοια (Ψαχνά στις 8 π.μ., Νέα Αρτάκη στις 8.15 π.μ. και πάρκο Βούρκου Χαλκίδα στις 8.30 π.μ.).

Λιβαδειά, στις 7 π.μ., από την πλατεία Λ. Κατσώνη (Ζάππειο).

Λαμία, στις 6 π.μ., από το πάρκο Τσαλτάκη (οδός Στουρνάρα).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε βήμα πίσω, ο αγώνας κλιμακώνεται για τη δουλειά και τη ζωή τους(2024-04-11 00:00:00.0)
Με αμείωτη ένταση οι προετοιμασίες για την κλιμάκωση του αγώνα(2023-01-05 00:00:00.0)
Συναγερμό σημαίνουν τα Σωματεία ενάντια στην εγκληματική τροπολογία που τους πετάει στον δρόμο(2022-06-10 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα με συλλαλητήριο στην Αθήνα και πολύμορφες κινητοποιήσεις(2021-10-09 00:00:00.0)
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων, με απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα(2021-10-06 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι(2017-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ