Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΜΗΤΕΡΑ»
«Πακέτο» με την κουζίνα και οι εργαζόμενοι!

Σύμβαση για την παραχώρηση της κουζίνας και του εστιατορίου του μαιευτηρίου «Μητέρα», με τη μεταβίβαση των εργαζομένων του, οι οποίοι θα πάνε «δοκιμαστικοί» για δυο μήνες στο νέο εργοδότη και αυτός θα αποφασίσει μετά αν θα συνεχίσουν να εργάζονται ή θα τους απολύσει (!), υπογράφηκε το τελευταίο διάστημα. Η απαράδεκτη μάλιστα συμφωνία έγινε, όπως καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), με τη συναίνεση της συμβιβασμένης ηγεσίας του σωματείου του μαιευτηρίου, που μεθόδευσε συμφωνία με τους εργοδότες, παρά την αντίθετη θέληση των εργαζομένων του «Μητέρα».

Στη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των εργαζομένων με θέμα την παραχώρηση της κουζίνας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΣΝΙΕ. Εκεί παρά το γεγονός ότι από το σωματείο των εργαζομένων του μαιευτηρίου παρουσιάστηκε σαν τελεσίδικη απόφαση η παραχώρηση, οι εργαζόμενοι απαίτησαν να συζητηθεί το θέμα περισσότερο. Η Γενική Συνέλευση έληξε με τη δέσμευση όλων να επαναληφθεί νέα ΓΣ την επομένη, με την υποχρέωση των εκπροσώπων της ΟΣΝΙΕ να καλέσουν και να φέρουν νομικό σύμβουλο, εκπροσώπους από τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και να ειδοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Ο εργοδότης κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του σωματείου την επομένη το πρωί και αφού "συνεργάστηκαν" για αρκετή ώρα, στη συνέχεια "αποφάσισαν" ότι τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν, έτσι όπως τα έχει σχεδιάσει ο εργοδότης, παρόλο που παραβιάζονται σωρεία νόμων της εργατικής νομοθεσίας», τονίζει η ΟΣΝΙΕ.

«Τα πράγματα δεν είναι απλά, σε λίγο έρχεται και η σειρά των υπολοίπων σας», επισημαίνει η ΟΣΝΙΕ και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κάνουν Γενική Συνέλευση το συντομότερο και να αλλάξουν διοίκηση στο σωματείο. Η δύναμη του «Μητέρα» είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που προσπαθούν να τους βγάλουν από τη μέση, υπογραμμίζει η ΟΣΝΙΕ, και καταλήγει: «Με εργαζόμενους χωρίς συναίσθημα σε ειδικά Κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και έχουν να κάνουν με τις πιο ευαίσθητες στιγμές του ανθρώπου, το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ