Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπόκλιση της κυβέρνησης στους εφοπλιστές

Επιστολή του Γ. Ανωμερίτη προς την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας

Νέα σκανδαλώδη υπερπρονόμια προς τους ακτοπλόους και εφοπλιστές είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γίνεται σαφές από την επιστολή που έστειλε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης προς την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), όπου με νόημα κάνει λόγο για «βελτιώσεις», προφανώς προς όφελος των ακτοπλοϊκών εταιριών, στον ήδη φιλοεφοπλιστικό νόμο 2932/01 περί «απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών».

Το άλλοθι προς την κυβέρνηση για την παράδοση νέων παροχών προς τους εφοπλιστές φρόντισε να δώσει η ΕΕΑ με τις γραπτές διαμαρτυρίες της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, ότι ο νέος νόμος για την «απελευθέρωση» της ακτοπλοΐας - ο οποίος να σημειωθεί ότι ψηφίστηκε από την κυβέρνηση για να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με τον διαλυτικό κοινοτικό κανονισμό 3577/92 για την άρση του καμποτάζ - δήθεν δεν καταργεί πλήρως τον κρατικό παρεμβατισμό. Επιπλέον, άλλοθι έδωσε και η πρόσφατη επιστολή προς την ΕΕΑ του διευθυντή Θαλάσσιων Μεταφορών της ΕΕ Φ. Καραμήτσου, με την οποία έμμεσα δικαιώνει τις εφοπλιστικές διαμαρτυρίες.

Ετσι χτες, ο υπουργός Γ. Ανωμερίτης έσπευσε να στείλει επιστολή προς την ΕΕΑ, στην οποία αναφέρει: «Τα μεταβατικά στάδια και μάλιστα σε τόσο σημαντικά θέματα προσφέρονται για διαπιστώσεις, διάλογο και ενέργειες για τυχόν βελτιώσεις». Μάλιστα συμβουλεύει τους εφοπλιστές «αφού τις όποιες διαφορετικές απόψεις μπορούμε να τις συζητάμε στα αρμόδια ελληνικά θεσμικά όργανα, προς τι οι επιστολές προς τρίτους (Πρόεδρο Πρόντι, Επίτροπο L.de.Palacio, Επιτροπή και Γενική Διεύθυνση, Κοινοτικό Διαμεσολαβητή), από απαντήσεις των οποίων δε γεννάται μάλιστα νομική υποχρέωση της χώρας; Πολύ περισσότερο, όταν όλοι γνωρίζουν ότι από μια τυχόν πόλωση - αντιπαράθεση, οι τυχόν διαδικασίες στα κοινοτικά όργανα θα διαρκέσουν περίπου μια δεκαετία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ