Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» δίνουν ραντεβού στο Ποσείδι

Στο πλαίσιο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ θα φιλοξενηθεί και η 12η παιδική κατασκήνωση του «κόκκινου Αερόστατου», η οποία θα ξεκινήσει στις 3 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιούλη.

Παιδιά της Α' Γυμνασίου και των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού από όλη την Ελλάδα δίνουν φέτος ραντεβού στη Χαλκιδική, στο Ποσείδι, για να περάσουν όμορφες και ξέγνοιαστες μέρες και να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό και πλούσιο πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο γι' αυτές τις ηλικίες, το οποίο επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας.

Οπως κάθε χρόνο, σύντροφος των παιδιών σ' αυτό το ταξίδι θα είναι το νέο τεύχος του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο», που κυκλοφορεί με ειδικό ένθετο για την Ιστορία των Βαλκανίων, με τίτλο «Ηταν κάποτε μια χώρα που την έλεγαν ...Γιουγκοσλαβία».

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης

Με το πλούσιο και προσαρμοσμένο πρόγραμμά της η παιδική κατασκήνωση θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν, να περάσουν όμορφες στιγμές, να γνωρίσουν νέους φίλους από το «κόκκινο Αερόστατο», να κατασκηνώσουν στη φύση και να κάνουν διακοπές, να εκφραστούν με δημιουργικό τρόπο και αισιόδοξα μηνύματα. Τα ίδια τα χαρακτηριστικά της κατασκήνωσης διαπαιδαγωγούν. Η συλλογικότητα ως αξία και στάση ζωής, με τα παιδιά να εντάσσονται σε ομάδες φίλων του «κόκκινου Αερόστατου», η καλλιέργεια αξιών και τρόπου σκέψης μέσα από τις δραστηριότητες είναι η ταυτότητα της παιδικής κατασκήνωσης.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία ακόμα γωνιά της χώρας μας. Θα επισκεφτούν το σπήλαιο των Πετραλώνων, που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο παλαιοντολογικό, ανθρωπολογικό και αρχαιολογικό πλούτο, και θα κάνουν περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα και του φάρου της Κασσάνδρας.

Ολες τις μέρες θα υπάρχουν δραστηριότητες για να χαρούν τα παιδιά τη φύση και το καλοκαίρι. Θα απολαύσουν κολύμπι στη θάλασσα και θα απασχοληθούν με παιχνίδια παραλίας και άλλες αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Θα γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα, θα παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό. Θα γίνουν μια μεγάλη παρέα συμμετέχοντας στο καθιερωμένο πάρτι του περιοδικού, στον διαγωνισμό τραγουδιού, στις συναυλίες κ.λπ.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκηνωτές

Οι μικροί κατασκηνωτές χρειάζεται να γνωρίζουν ότι θα συμμετέχουν σε μια 5μελή ομάδα παιδιών της περιοχής τους (από Γ' Δημοτικού έως και Α' Γυμνασίου) και μαζί με τον ομαδάρχη τους θα μένουν σε μεγάλες σκηνές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της παιδικής κατασκήνωσης. Η κατασκήνωση είναι οργανωμένη και συντηρημένη σε χώρο με φυσική ομορφιά, με πολλά πεύκα και σκιά, οργανωμένους χώρους ατομικής υγιεινής (ιατρείο, ντουζιέρες με ζεστό νερό, τουαλέτες κ.λπ.). Εχει αυτοτελή πρόσβαση στην παραλία, με μεγάλη ακτή και καθαρή θάλασσα με βότσαλα, κατάλληλη για μπάνιο.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο θα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό (με βάση ειδικό διατροφολόγιο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς στους συμμετέχοντες). Απαραίτητο είναι να ενημερωθεί ο ομαδάρχης για τυχόν πρόβλημα υγείας ή αλλεργία κάποιου παιδιού, όπως και για την επαφή του παιδιού με τη θάλασσα και το νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Από τους διοργανωτές γίνεται ειδική παράκληση οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν έγκαιρα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη και πιο ασφαλή φιλοξενία των παιδιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών!(2024-07-02 00:00:00.0)
Μια κεφάτη γιορτή που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!(2022-06-21 00:00:00.0)
Ετοιμο... να απογειωθεί το «κόκκινο Αερόστατο»(2021-07-07 00:00:00.0)
Ραντεβού και φέτος στο «κόκκινο Αερόστατο»!(2020-08-15 00:00:00.0)
«Εχουμε φωνή και παντού θα ακουστεί»(2020-07-22 00:00:00.0)
Με δικό τους φροντισμένο πρόγραμμα και χώρο οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ(2020-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ