Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ορθια σε φινάλε - θρίλερ η Ιταλία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης προκρίθηκε στους «16» μετά την ισοπαλία με την Κροατία | Συνεχίζει αήττητη η Ισπανία

Τον «χρυσό» βαθμό που την έστειλε στους «16» πήρε στο φινάλε η Ιταλία κόντρα στην Κροατία

Associated Press

Τον «χρυσό» βαθμό που την έστειλε στους «16» πήρε στο φινάλε η Ιταλία κόντρα στην Κροατία
Με την Ιταλία να μένει όρθια στις καθυστερήσεις του ματς με Κροατία για την 3η αγωνιστική, και να κατακτά τη 2η θέση, ολοκληρώθηκε ο 2ος όμιλος. Την πρόκριση πήραν η 1η και αήττητη Ισπανία και η πρωταθλήτρια Ευρώπης «Σκουάντρα Ατζούρα», που ακολουθεί στη βαθμολογία. Από την πλευρά της η Κροατία έχει πλέον μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης ως μία από τις καλύτερες τρίτες, ενώ αποκλείστηκε η Αλβανία.

Στην αναμέτρηση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής, Ιταλία και Κροατία ήρθαν ισόπαλες 1-1 μετά από ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, όπου οι σπουδαιότερες στιγμές ήταν στο β' μέρος. Οι Κροάτες προηγήθηκαν με τον Μόντριτς στο 55' (ένα λεπτό αφότου ο ίδιος είχε χάσει πέναλτι, με τον Ντοναρούμα να αποκρούει) και μέχρι και το 10ο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσαν τη νίκη και την απευθείας πρόκριση. Στην τελευταία φάση όμως οι Ιταλοί ισοφάρισαν με υπέροχο πλασέ του Τζακάνι, παίρνοντας την ισοπαλία και τον «χρυσό» βαθμό που τους έστειλε απευθείας στους «16».

Στο άλλο ματς η Ισπανία, αν και με 10 αλλαγές στο μέχρι πρότινος βασικό σχήμα της, συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, νικώντας 1-0 την (για άλλη μια φορά αξιόμαχη) Αλβανία και κάνοντας το 3 στα 3. Οι Ιβηρες άνοιξαν το σκορ νωρίς με τον Τόρες (13') και δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αλβανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ