Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4ο ΟΜΙΛΟΣ
Ανατροπή πρωτιάς για την Αυστρία

Με φινάλε ανατροπών ολοκληρώθηκε ο 1ος όμιλος, όπου η Αυστρία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε την 1η θέση, μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Ολλανδίας και την απώλεια της Γαλλίας - εκ των μεγάλων φαβορί της διοργάνωσης - στο ματς με την ήδη αποκλεισμένη Πολωνία. Τους Αυστριακούς ακολούθησαν στην επόμενη φάση οι Γάλλοι ως 2οι, ενώ παρά την ήττα της θα βρεθεί στους «16» και η Ολλανδία, ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες.

Στο κυριότερο ματς της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, η Αυστρία νίκησε 3-2 την Ολλανδία μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, με εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων. Οι Αυστριακοί, δείχνοντας πιο ουσιαστικοί και επικίνδυνοι επιθετικά, προηγήθηκαν δύο φορές (Μάλεν 8' αυτογκόλ, Σμιντ 59') αλλά και τις δύο απάντησαν οι «Οράνιε» (Χάκπο 47', Ντεπάι 75'). Δεν μπόρεσαν όμως να απαντήσουν στην τρίτη, το γκολ του Ζάμπιτσερ στο 80', χάρη στο οποίο - και στο μεγαλύτερο πάθος που έδειξαν στο τελευταίο 20λεπτο - έφτασαν στη νίκη οι Αυστριακοί.

Στο άλλο ματς η Γαλλία δεν κατάφερε να «λυγίσει» την Πολωνία, που είχε αποκλειστεί μεν αλλά πάλεψε «για την τιμή των όπλων» και τελικά πήρε την ισοπαλία (1-1). Σε ένα ματς που οι «Τρικολόρ» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους αξιόμαχους αντιπάλους τους, και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις εκατέρωθεν, ο Εμπαπέ πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Euro, στο 56', ανοίγοντας το σκορ με εύστοχο πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε για τους Πολωνούς ο Λεβαντόφσκι στο 79', αφού πρώτα χρειάστηκε να γίνει επανάληψη της εκτέλεσης.


Το γκολ του Ζάμπιτσερ έδωσε τη νίκη επί της Ολλανδίας και την πρωτιά του ομίλου στην Αυστρία

Associated Press

Το γκολ του Ζάμπιτσερ έδωσε τη νίκη επί της Ολλανδίας και την πρωτιά του ομίλου στην Αυστρία

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ