Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Οταν καθημερινά σκοτώνονται παιδιά, ξεσηκωνόμαστε»

Με τον κόσμο να δίνει μαζικό «παρών» πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της σημαντικής διοργάνωσης στο Αλσος Βεΐκου

Από τη βράβευση των παιδιών στην τελετή λήξης στο Γαλάτσι
Από τη βράβευση των παιδιών στην τελετή λήξης στο Γαλάτσι
Με κεντρικό σύνθημα «Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται. Οταν καθημερινά σκοτώνονται ξεσηκωνόμαστε και με κάθε τρόπο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου», ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το σημαντικό ποδοσφαιρικό τουρνουά για παιδιά κάτω των 9 και κάτω των 7 ετών, αφιερωμένο στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Το τουρνουά, με τίτλο «Αθλητισμός, Ειρήνη, Πολιτισμός», διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Συλλόγου Νίκη - Σχολή του Ολυμπιακού στο Γαλάτσι και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας - Γαλατσίου, και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 14 - 23 Ιούνη.

Η αυλαία έπεσε με την τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο Αλσος Βεΐκου και χαρακτηρίστηκε από τη μαζική παρουσία μικρών αθλητών, προπονητών, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και γονιών, μελών και φίλων της ΕΕΔΔΑ, καθώς και πολλών άλλων αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρέσβης της Παλαιστίνης και αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό της, που με τη σειρά τους βράβευσαν τα μικρά παιδιά και την αξία της ομαδικότητας.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΕΔΔΑ απηύθυνε η γενική γραμματέας της, Ευγενία Παπαμακαρίου, μιλώντας για τη σημαντική αυτή αθλητική πρωτοβουλία για μικρά παιδιά, που διδάσκει την ομαδικότητα, την πειθαρχία, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μέσα από το παιχνίδι. Επεσήμανε μάλιστα πως την ώρα που στην Ελλάδα τα παιδιά μπορούν να παίζουν και να χαμογελούν, τα παιδιά της Παλαιστίνης παίζουν «κρυφτό» με τον θάνατο. Η Ευ. Παπαμακαρίου μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και απαίτησε να σταματήσουν ο πόλεμος και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ