Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Απόλυτη ισορροπία, με κερδισμένη τη Ρουμανία

Ο πλέον ισορροπημένος όμιλος της πρώτης φάσης του Euro έμελε να έχει και το απόλυτα ισορροπημένο φινάλε, με τα ματς της 3ης αγωνιστικής να μη βγάζουν νικητή, αφού το Βέλγιο έμεινε στο 0-0 με την Ουκρανία ενώ Ρουμανία και Σλοβακία ήρθαν ισόπαλες 1-1. Και οι τέσσερις ομάδες τερμάτισαν με τους ίδιους βαθμούς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης. Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν οι Ρουμάνοι, που πήραν την πρωτιά, και μεγάλοι χαμένοι οι Ουκρανοί, που αποκλείστηκαν ως 4οι. Την πρόκριση στους «16» πήραν τόσο το Βέλγιο (υστέρησε στην ισοβαθμία με τη Ρουμανία) όσο και η Σλοβακία ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες.

Σε έναν αγώνα χωρίς αξιόλογες φάσεις, Βέλγοι και Ουκρανοί έμειναν ...άσφαιροι, με τους πρώτους να έχουν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί στο τελευταίο 20λεπτο βγήκαν με περισσότερες αξιώσεις μπροστά, αλλά πέρα από δύο καλές στιγμές δεν κατάφεραν κάτι άλλο.

Στο άλλο ματς, παρά το δυναμικό ξεκίνημα των Ρουμάνων οι Σλοβάκοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν (Ντούντα 24'), με τη Ρουμανία ωστόσο να απαντάει πριν την ανάπαυλα, ισοφαρίζοντας με εύστοχο πέναλτι του Μαρίν (37'). Στο β' μέρος και όσο περνούσε η ώρα, ήταν εμφανής η προσπάθεια και των δύο ομάδων περισσότερο να προσέξουν στην άμυνα παρά να κυνηγήσουν το δεύτερο γκολ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ