Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Λίγκας

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος, επιστρέφοντας για τρίτη φορά στη θέση

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της Super League υπήρξε μετά τις χτεσινές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Στην ψηφοφορία στον συνεταιρισμό των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης, με 7 ψήφους, επικρατώντας του αντιπάλου του, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ. Αλαφούζου, που πήρε 6 ψήφους, ενώ υπήρξε και μια λευκή. Ο Β. Μαρινάκης επιστρέφει στη θέση αφού υπήρξε ξανά πρόεδρος από τον Ιούνη του 2022 έως τον Γενάρη του 2024, όταν είχε παραιτηθεί μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε μερίδα ΠΑΕ, με τον Μηνά Λυσσάνδρου να τον αντικαθιστά. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βρεθεί στα ηνία της Λίγκας καθώς έχει υπάρξει πρόεδρος και την περίοδο 2010 - '11. Επίσης, η Κάτια Κοξένογλου εξελέγη στη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπέρ του νέου προέδρου φέρεται να ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός και ΟΦΗ. Τον Γ. Αλαφούζο αντίστοιχα οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης, Λαμία, Καλλιθέα και Λεβαδειακός. Λευκό ψήφισε ο Παναιτωλικός ενώ απούσα ήταν η πλευρά της ΕΠΟ (διατηρεί δικαίωμα ψήφου στη Λίγκα).

Ας σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά οι εκλογές στη Λίγκα διεξήχθησαν στη σκιά των πολύπλευρων αντιμαχιών στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις κόντρες αντίπαλων συμφερόντων τόσο για τα πρωτεία στον χώρο όσο και για τον μεγαλύτερο λόγο στη διαχείριση του ίδιου του ...προϊόντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ