Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΣΕΦ
Στο μονοπάτι για το Παρίσι η Εθνική ανδρών

Με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινά σήμερα τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση

Eurokinissi

Ο δρόμος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν τέλη του μήνα, ξεκινάει σήμερα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ελληνικό συγκρότημα ανοίγει τις υποχρεώσεις του στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά (που άρχισε χθες στο φαληρικό στάδιο και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιούλη), αντιμετωπίζοντας τη Δομινικανή Δημοκρατία για τον 2ο από τους δύο ομίλους, στον οποίο συμμετέχει επίσης η Αίγυπτος (στον 1ο όμιλο παίρνουν μέρος οι Κροατία, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία).

Θυμίζουμε ότι από κάθε όμιλο οι δύο πρώτοι προκρίνονται στα άτυπα ημιτελικά του Σαββάτου 6 Ιούλη και θα κοντραριστούν χιαστί (1ος - 2ος) με στόχο μια θέση στον τελικό της Κυριακής, από τον οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια περίοδο διεξάγονται και τα άλλα τρία προ-Ολυμπιακα τουρνουά της FIBA, σε Βαλένθια, Σαν Χουάν και Ρίγα, που θα στείλουν ισάριθμες ομάδες στους Ολυμπιακούς.

Πανέτοιμη για την πρόκριση

Με όλα τα «βαριά χαρτιά» του ελληνικού μπάσκετ διαθέσιμα (πλην των τραυματιών Σλούκα και Θ. Αντετοκούνμπο), τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο να δεσπόζει και υπό τις οδηγίες του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Βασίλη Σπανούλη, στην Εθνική δηλώνουν έτοιμοι για την επίτευξη του στόχου. Εφόσον τα καταφέρουν, θα βάλουν τέλος σε μια δυσμενή παράδοση για την Ελλάδα στα προ-Ολυμπιακά τουρνουά, με μόλις μία πρόκριση (το 2008) σε 12 συμμετοχές. «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε», ήταν το μήνυμα του Β. Σπανούλη προς τους παίκτες κατά την τελευταία προπόνηση της Εθνικής, δείχνοντας το πνεύμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας ενόψει της αποστολής της στους αγώνες στο ΣΕΦ.


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα των διεθνών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και αισιόδοξος γι' αυτήν που θα δείξουν οι παίκτες του στο παρκέ του ΣΕΦ κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει τις παγίδες που κρύβονται, επισημαίνοντας ότι όλες οι ομάδες θέλουν μέγιστη προσοχή καθώς καθεμιά έχει την ικανότητα να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλό της.

Ενόψει του αποψινού αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχοντας στη διάθεσή του όλους τους παίκτες της τελικής 12άδας που κάλεσε στην αποστολή.

Νικηφόρα πρεμιέρα για τους Δομινικανούς

Ανεβασμένη ψυχολογικά θα εμφανιστεί στον αγώνα με την Ελλάδα η Δομινικανή Δημοκρατία, μετά τη νίκη της στην χθεσινή πρεμιέρα του 2ου ομίλου επί της Αιγύπτου. Η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία επικράτησε με 90-77, κάνοντας με το «καλημέρα» σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τετράδα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νούνιεθ με 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μοντέρο (16 π.) και Ντουάρτε (11 π.). Από πλευράς Αιγύπτου ξεχώρισε ο Μετγουάλι (24 π.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ