Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στους «8» η Πορτογαλία διά χειρός Ντιόγκο Κόστα

Με τον τερματοφύλακά της, Ντιόγκο Κόστα, να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή, η Πορτογαλία πήρε δύσκολα την πρόκριση στους «8» του Euro, νικώντας τη Σλοβενία 3-0 στα πέναλτι (0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση) για τη φάση των «16». Στα προημιτελικά η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, που απέκλεισε το Βέλγιο νικώντας το 1-0.

Ο πορτιέρο της Πόρτο ήταν αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του στην πρόκριση των Ιβήρων, πραγματοποιώντας τρεις αποκρούσεις στα πέναλτι που εκτέλεσαν για τη Σλοβενία οι Ιλισιτς, Μπάλκοβετς και Βέρμπιτς, ενώ από την άλλη ευστόχησαν όλοι οι συμπαίκτες του που χρειάστηκε να εκτελέσουν, και συγκεκριμένα οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπρούνο Φερνάντεζ και Μπερνάρντο Σίλβα. Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Ντιόγκο Κόστα είχε κρατήσει όρθια την Πορτογαλία και στην παράταση, με σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ του Σέσκο λίγα λεπτά πριν τη λήξη, στο 115'.

Εξαιρετική εμφάνιση μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι πραγματοποίησε και ο τερματοφύλακας της Σλοβενίας, Γιαν Ομπλακ, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του για 120' με πολύτιμες αποκρούσεις στις ευκαιρίες των Πορτογάλων, με αποκορύφωμα αυτή σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 105'.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ