Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανετη πρόκριση για την Ολλανδία

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή της στο Euro 2024, η Ολλανδία πήρε εύκολα την πρόκριση στους «8» χάρη στη νίκη της με 3-0 επί της Ρουμανίας για τη φάση των «16» (Χάπκο 20', Μάλεν 83', 90'+3). Στα προημιτελικά η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του χθεσινοβραδινού αγώνα μεταξύ Αυστρίας και Τουρκίας, με τον οποίο θα ολοκληρωνόταν η φάση των «16».

Στο χθεσινό ματς οι «Οράνιε» είχαν την κατοχή της μπάλας, κυριάρχησαν απόλυτα στον επιθετικό τομέα και είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν πλήθος ευκαιριών για ακόμα μεγαλύτερο σκορ, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά στη διοργάνωση, εμφάνισαν πολύ καλή εικόνα και στην αμυντική τους λειτουργία, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να απειλήσουν ουσιαστικά. Από την πλευρά τους οι Ρουμάνοι ξεκίνησαν μεν δυναμικά αλλά δεν είχαν ανάλογη συνέχεια, καθώς δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στον αυξανόμενο ρυθμό και στην ταχύτητα των Ολλανδών, με αποτέλεσμα να τους λείψει η πίεση επιθετικά.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακε (69' Φαν Ντε Φεν), Σχάουτεν (68' Φέρμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπερχβάιν (46' Μάλεν), Ντεπάι, Χάκπο (84' Βέγκχορστ)

Ρουμανία: Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν (72' Μιχάιλα), Μπούρτσα, Μόγκος (38' Ραγκοβιτσάν), Μ. Μάριν, Μαν, Στάντσιου (88' Ολάριου), Ρ. Μάριν (72' Τσικαλντάου), Χάτζι (72' Αλιμπεκ), Ντραγκούς


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ