Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2024
Η Τουρκία συμπλήρωσε το «παζλ» της οκτάδας

Η Τουρκία έγινε η όγδοη και τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2024, νικώντας 2-1 την Αυστρία στο ματς που ολοκλήρωσε τη φάση των «16». Στους «8» η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, που απέκλεισε με άνεση τη Ρουμανία.

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα στη Λειψία, όπου οι δύο ομάδες διεκδίκησαν την πρόκριση στα ίσα, οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο τέλος για τη συνέχιση του «δικαιώματος στο όνειρο». Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Ντεμιράλ, που με δύο γκολ άνοιξε τον δρόμο για την Τουρκία (1', 59'), και ο τερματοφύλακας Γκιουνόκ, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του απέναντι στην πίεση που της ασκήθηκε, με αποκορύφωμα την απόκρουσή του στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων - μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών - σε κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ. Από την πλευρά τους οι Αυστριακοί έχασαν την ευκαιρία να κάνουν την υπέρβασή τους και να βρεθούν για πρώτη φορά στην οκτάδα της διοργάνωσης, κι αυτό παρόλο που έβγαλαν αντίδραση στην «ψυχρολουσία», μείωσαν στο 66' με τον Γκρέγκοριτς και έχασαν πλήθος ευκαιριών - πέραν αυτής στο τέλος - για να στείλουν τον αγώνα τουλάχιστον στην παράταση.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης

Αύριο Παρασκευή: 19.00 Ισπανία - Γερμανία, 22.00 Πορτογαλία - Γαλλία.

Σάββατο 6 Ιούλη: 19.00 Αγγλία - Ελβετία, 22.00 Ολλανδία - Τουρκία.

Ερευνα της UEFA για τον Ντεμιράλ

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με απώτερες βλέψεις, ενταγμένες στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς εντός της Ευρώπης, συνεχίζονται στη φετινή διοργάνωση του Εuro. Ετσι, αντιδράσεις προκάλεσε ο Τούρκος σκόρερ του αγώνα με την Αυστρία, Μερίχ Ντεμιράλ, μετά τη λήξη, καθώς πανηγύρισε κάνοντας με τα χέρια το σήμα της εθνικιστικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων». Η ενέργειά του βρέθηκε στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ, με τον ντόρο που προκλήθηκε να οδηγεί την UEFA στη διεξαγωγή έρευνας για την κίνηση του Τούρκου ποδοσφαιριστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ