Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2004
Είκοσι χρόνια μετά...

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη σπουδαία επιτυχία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία στις 4/7/2004 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Euro της Πορτογαλίας. Η Ελλάδα, μετά από μια σπουδαία πορεία στη διοργάνωση, και στη φάση των ομίλων αλλά κυρίως στα νοκ άουτ, με μεγάλες νίκες σε βάρος πολύ ισχυρών αντιπάλων (Πορτογαλία, Γαλλία, Τσεχία), στον τελικό επικράτησε των οικοδεσποτών Πορτογάλων για δεύτερη φορά στο τουρνουά, με 1-0 (το γκολ ο Χαριστέας), και κατέκτησε το τρόπαιο, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που πανηγύρισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του.

Ωστόσο, παρά την αναμφισβήτητα αξιέπαινη προσπάθεια των παικτών εκείνης της Εθνικής υπό τις οδηγίες του Γερμανού προπονητή Οτο Ρεχάγκελ, αν κάτι αποδείχθηκε ήταν ότι η ιστορική εκείνη επιτυχία δεν άλλαξε κάτι σε γενικότερο επίπεδο όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο κι αν κατά καιρούς ακολούθησαν και κάποιες άλλες επιτυχίες σε διεθνές και διασυλλογικό επίπεδο.

Σημειωτέον, το προηγούμενο διάστημα από πλευράς ΕΠΟ διοργανώθηκαν τιμητικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για την επέτειο της κατάκτησης του Euro, στις οποίες κυριάρχησε η παρουσίαση του τροπαίου του 2004. Στο ίδιο πνεύμα, η Εθνική ομάδα «Legends 2004», που απαρτίζεται κυρίως από τους βετεράνους παίκτες της τότε Εθνικής, θα δώσει διεθνές φιλικό κόντρα σε μεικτή ομάδα της UEFA (All Stars) στις 11 Ιούλη, στο Εσσεν της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ