Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Εύκολο πρώτο βήμα για την Εθνική

Eurokinissi Sports

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έκανε χθες η Εθνική ομάδα μπάσκετ, νικώντας 109-82 τη Δομινικανή Δημοκρατία στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του προ-Ολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

Πλέον η Εθνική έχει την ευκαιρία στον σημερινό αγώνα με την Αίγυπτο να σφραγίσει την πρόκριση στην τετράδα με κατάκτηση της πρωτιάς στον 2ο όμιλο του τουρνουά, κάτι που ενδεχομένως θα φανεί χρήσιμο ενόψει των διασταυρώσεων με τον 1ο όμιλο.

Ελπίδες πρόκρισης διατηρεί και η Δομινικανή Δημοκρατία, παρά την ήττα της από την Ελλάδα, καθώς είχε νικήσει την Αίγυπτο στην πρεμιέρα.

Στον χτεσινό αγώνα το ελληνικό συγκρότημα, χωρίς να πατήσει «γκάζι» και παρότι είχε κάποια σκαμπανεβάσματα στην αμυντική του λειτουργία, σε γενικές γραμμές δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τους αντιπάλους του.

Με όπλο τα τρίποντα (7/15 στο πρώτο μέρος) και γενικότερα τα μακρινά σουτ, η Εθνική κατάφερε να «χτίσει» μια διψήφια αναφορά μέχρι το ημίχρονο (56-41), την οποία διατήρησε και διεύρυνε στο δεύτερο μέρος, στη διάρκεια του οποίου βελτιώθηκε και αμυντικά.

Πρωταγωνιστής της νίκης της Ελλάδας ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 32 πόντους, ενώ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν επίσης οι Καλάθης (12 π.) και Γουόκαπ (17 π.), ο τελευταίος ειδικά στο β' μέρος.

Εκανε την έκπληξη η Νέα Ζηλανδία

Νέα τροπή στην κόντρα για τις θέσεις πρόκρισης στην τετράδα από τον 1ο όμιλο έδωσε χτες η νίκη - έκπληξη της Νέας Ζηλανδίας επί της Κροατίας με 90-86.

Με την επιτυχία τους οι Νεοζηλανδοί μπήκαν κι αυτοί γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, και πλέον καθοριστικός είναι ο σημερινός αγώνας τους με τη Σλοβενία, ενώ η Κροατία έχει ρεπό. Από τους τρεις, στην πιο δύσκολη θέση βρίσκονται οι Σλοβένοι, εξαιτίας της ήττας τους στην πρεμιέρα από την Κροατία.

  • Οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος: Κροατία 3, Ν. Ζηλανδία 2, Σλοβενία 1. 2ος όμιλος: Δομινικανή Δημοκρατία 3, Ελλάδα 2, Αίγυπτος 1.

  • Το σημερινό πρόγραμμα:

Νέα Ζηλανδία - Σλοβενία (17.30 - ΕΡΤ3 / Novasports Start), EΛΛΑΔΑ - Αίγυπτος (21.00 - ΕΡΤ1 / Νοvasports Start).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ