Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 - ΠΑΡΙΣΙ
Με 13μελή αποστολή ο ελληνικός στίβος

Με 13 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει ο ελληνικός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν στο Παρίσι στα τέλη του μήνα (26 Ιούλη), όπως προέκυψε μετά την οριστικοποίηση για τις σχετικές λίστες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics). Να σημειωθεί ότι στην ελληνική αποστολή υπάρχουν ελπίδες για την προσθήκη ενός ακόμα μέλους, αφού μέχρι στιγμής το εισιτήριο για τη γαλλική πρωτεύουσα μέσα από τις λίστες του ranking διεκδικούν η Παναγιώτα Δόση στο ύψος, ο Κώστας Ζάλτος στη σφυροβολία και ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν, με την πρώτη να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί εντός της αποστολής (βρίσκεται στην 33η θέση από τους 32 που προκρίνονται). Οι λίστες του ranking αναμένεται να κλείσουν στα τέλη αυτής της βδομάδας.

Προς το παρόν, λοιπόν, η ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει στο Παρίσι απαρτίζεται από 4 αθλητές και 9 αθλήτριες. Η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή σε 10 αγωνίσματα, ανάμεσα στα οποία τη «μερίδα του λέοντος» συγκεντρώνει το επί κοντώ γυναικών, με τριπλή ελληνική εκπροσώπηση.

Από τα μέλη της ομάδας του στίβου 4 ήταν αυτοί που προκρίθηκαν πιάνοντας τα όρια συμμετοχής (Τεντόγλου, Καραλής, Στεφανίδη, Ντρισμπιώτη), ενώ οι υπόλοιποι προκρίθηκαν μέσω του ranking.

Η αποστολή

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (100 μ. / 200 μ.), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 χλμ. βάδην), Κυριακή Φιλτισάκου (20 χλμ. βάδην), Τατιάνα Γκούσιν (ύψος), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Ελένη Πόλακ (επί κοντώ), Αριάδνη Αδαμοπούλου (επί κοντώ), Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός), Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία).

ΑΝΔΡΕΣ: Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ