Σάββατο 6 Ιούλη 2024 - Κυριακή 7 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη

Σε σχέση με τον σχεδιασμό των Σωματείων, ο Π. Πολίτης σημείωσε:

«Από μέρα σε μέρα μπορεί να βγει απόφαση που να μας βγάζει έξω από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η πρώτη ακαριαία, μαζική και αποφασιστική απάντηση σε μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή που θα διαμορφώσει το έδαφος για τη συνέχεια, όπου αντικειμενικά θα πρέπει να πάρουμε μέτρα τόσο για την ασφάλεια των ζωών μας όσο και για την επιβίωση των οικογενειών μας.

Σε αυτήν τη βάση, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα.

Την ημέρα που θα ακουστεί η μικροφωνική του Σωματείου στα χωριά, θα χτυπήσουν οι καμπάνες, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σε λίγες ώρες, όλοι και όλες θα μαζευτούμε στην πύλη εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, έξω από τα συρματοπλέγματα.

Εκεί οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουμε το πώς θα γίνει η περιφρούρηση αποφυγής βιομηχανικού ατυχήματος, με την ευθύνη να είναι αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση και την ειδική διαχείριση που θα μας έχει βγάλει έξω.

Και "βάρδα" να μη συμβεί τίποτα! Μαύρο φίδι που τους έφαγε!

Εδώ όμως σήμερα δεν ήρθαμε για να αποφασίσουμε μόνο αυτό. Το εννοούμε ότι σαν μια γροθιά θα παλέψουμε για τα συνολικά προβλήματα που οδηγούν σε μαρασμό τον τόπο μας.

Το έγκλημα στον κάμπο της Κωπαΐδας με την έλλειψη αρδευτικού νερού, το χαμένο εισόδημα από την ακαρπία ελιάς, οι αποζημιώσεις από την αρρώστια της ευλογιάς, το πλήγμα στους ελεύθερους επαγγελματίες από τη φοροληστεία και στον Αγιο Κωνσταντίνο πρέπει να απαντηθεί τώρα που ξεραίνονται οι καλλιέργειες και καταστρέφονται οικογένειες.

Σε αυτήν τη βάση, είμαστε στη διάθεση των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, να στηρίξουμε πρωτοβουλίες για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις το παίζουν εξυπνάκηδες, μας λένε ότι "οι αγρότες το καλοκαίρι τα κονομάνε και τον χειμώνα κάνουν τσιπουροδιακοπές στα μπλόκα".

Μας έπεισαν. Μπλόκα και το καλοκαίρι δεν ήθελαν; Θα τα έχουν!

Ανάλογη με τη σημερινή σύσκεψη προετοιμάζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και στην περιοχή της Εύβοιας.

Αυτά, με άλλες πολύμορφες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε από κοινού ή ο καθένας ξεχωριστά, αποτελούν τη συνέχεια του αγώνα μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα αποτελούν προετοιμασία για τον Σεπτέμβριο, με προσανατολισμό να μετακινηθούμε μαζικά στη ΔΕΘ, σε έναν πανελλαδικό και μεγάλης πολιτικής διαμαρτυρίας σταθμό, να ενώσουμε τις φωνές μας με εργάτες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους από όλη τη χώρα, να ενωθούμε με όλους αυτούς που αγωνίζονται να λυθούν τα κατά τόπους προβλήματα, που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα, πολλά και πανελλαδικά.

Είναι φωτιά που καίνε τη ζωή και τα όνειρα, που μας πνίγουν και δεν μπορούμε να ζήσουμε. Οσοι ξέρουμε από φωτιά, δεν τη φοβόμαστε, γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος για να σβήσεις ένα μέτωπο είναι να ανάψεις φωτιά και να συναντήσει καμένη γη.

Μέτωπο είναι η φωτιά που έχει βάλει η κυβέρνηση στα χωριά μας. Με άναμμα φωτιάς πρέπει να απαντήσουμε για να μείνουμε στον τόπο μας.

Εμπρός λοιπόν, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, ανάβουμε τη φλόγα του αγώνα και της αξιοπρέπειας και δίνουμε τη μάχη.

Αλλη επιλογή δεν έχουμε. Είναι η σωστή επιλογή για να τα καταφέρουμε, και θα τα καταφέρουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε να ερημώσουν τα χωριά μας ούτε νέα Τέμπη!»(2024-06-29 00:00:00.0)
Με νέα κάθοδο στην Αθήνα υπερασπίζονται τη δουλειά, τη ζωή και τον τόπο τους(2024-06-13 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση βάζει μπουρλότο, απολύοντας όλους τους εργαζόμενους!(2024-05-10 00:00:00.0)
Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση: Εχει διασφαλίσει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την ανάπτυξή της;(2024-02-27 00:00:00.0)
«Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές βάλτε τα μπροστά»(2023-12-09 00:00:00.0)
Νέα αγωνιστική κάθοδος στην Αθήνα τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη(2023-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ