Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Με νέα κάθοδο στην Αθήνα υπερασπίζονται τη δουλειά, τη ζωή και τον τόπο τους

Την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά», ετοιμάζονται να διατρανώσουν ξανά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με νέα κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα τους για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν οι ίδιοι το δίκιο τους, το δικαίωμα στην εργασία, τα χωριά τους που ερημώνουν.

«Συνήγοροι υπεράσπισης της εργασίας μας είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειές μας. Μάρτυρες υπεράσπισης η αλληλεγγύη της εργατιάς της χώρας μας. Εξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε, δεν θα αφήσουμε να ερημώσει ο τόπος μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Σωματεία στην αφίσα - κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Τρίτης 18 Ιούνη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κατά των απολύσεών τους.

Δίπλα τους και σε αυτήν τη νέα μεγάλη μάχη ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι θα έχουν τις οικογένειές τους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τον λαό των περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία και όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν μαζί τους για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Το Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλεί σε ξεσηκωμό τον λαό της Λοκρίδας και μαζική κάθοδο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα καλεί τα συνδικάτα της Αττικής να δείξουν για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους. Μάλιστα, χτες, Τετάρτη, παρουσία αρκετών εργαζομένων συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου καθορίζοντας τις λεπτομέρειες για τη νέα κινητοποίηση, όπως μεταξύ άλλων τη δρομολόγηση λεωφορείων για τη μετακίνηση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Συγκεκριμένα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από: Οικισμό Λάρυμνας στις 7 π.μ., παραλία Λάρυμνας στις 7.05 π.μ., Μαλεσίνα στις 7.10 π.μ., Αη Γιάννη στις 7 π.μ., Κόκκινο στις 7.05 π.μ., Ακραίφνιο στις 7.20 π.μ., Κάστρο στις 7.25 π.μ., Αταλάντη στις 7 π.μ., Τραγάνα στις 7.15 π.μ.

Πρόσκληση στα υπουργεία για άμεση επίσκεψη στο εργοστάσιο

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με επιστολή του στα συναρμόδια υπουργεία, την οποία κοινοποιεί και στον πρωθυπουργό, απευθύνει πρόσκληση άμεσης επίσκεψης στον χώρο του εργοστασίου προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση και τους σοβαρούς κινδύνους, ακόμη και για πρόκληση βιομηχανικού ατυχήματος, που θα προκύψουν από την απόλυση και την απομάκρυνση των εργαζομένων.

Θυμίζει επίσης τη φωτιά που προκλήθηκε μετά από βραχυκύκλωμα στον χώρο του εργοστασίου, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην παρουσία και την έγκαιρη επέμβαση των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι φόβοι και οι ανησυχίες που έχει εκφράσει. Και σημειώνουν:

«Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί χρήζει άμεσης συζήτησης και ουσιαστικού διαλόγου και σε αυτήν τη βάση τα σωματεία μας έχουν προτάσεις, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και παράλληλα διασφαλίζουν την περιουσία της ΛΑΡΚΟ, την προοπτική επαναλειτουργίας της, τις θέσεις εργασίας και την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος».

Σε αυτήν τη βάση το Σωματείο καλεί τα υπουργεία να ορίσουν ημερομηνία και ώρα επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ έτσι ώστε να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι την έντονη ανησυχία για την εγκατάλειψη του ταινιόδρομου μεταφοράς μεταλλεύματος από τα μεταλλεία στο λιμάνι φόρτωσης εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στα Ψαχνά Εύβοιας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταστροφής του σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς, αλλά και διαμόρφωση συνθηκών που θα δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσής της εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ