Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΣΤΗΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν εκφοβίζονται οι αγρότες που παλεύουν για την επιβίωση!

Στα στελέχη του ΚΚΕ Ρ. Μαρούδα και Στ. Τσικριτσή στάλθηκαν οι πρώτες κλήσεις

Γενάρης 2024: Το μεγάλο μπλόκο του Πλατύκαμπου, για το οποίο η κυβέρνηση στήνει αγροτοδικεία

Eurokinissi

Γενάρης 2024: Το μεγάλο μπλόκο του Πλατύκαμπου, για το οποίο η κυβέρνηση στήνει αγροτοδικεία
Σε προκαταρκτική εξέταση καλούνται από την αστυνομία αγρότες για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν, καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση επιδιώκει να στήσει και νέα αγροτοδικεία για τα δεκάδες μπλόκα του 2024 που συντάραξαν τη χώρα και την Αθήνα με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και τα δεκάδες τρακτέρ.

Ηδη σχετική κλήση έχουν δεχθεί δύο στελέχη του ΚΚΕ, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, και ο Στέλιος Τσικριτσής, δήμαρχος Τυρνάβου εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι Ρίζος Μαρούδας και Στέλιος Τσικριτσής καλούνται τη Δευτέρα 17 Ιούνη να εμφανιστούν στο Τμήμα Τροχαίας της ΠΑΘΕ Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, η κλήση γίνεται προκειμένου ο καθένας να εξετασθεί «σε προκαταρκτική εξέταση και να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις» με βάση σχετική παραγγελία από τις 16-5-2024 του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας «για παραβίαση του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα», δηλαδή για «παρακώλυση συγκοινωνιών».

Πρόκειται για πρωτοπόρους αγρότες που ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα των αγροτών για επιβίωση, στο μπλόκο του Πλατύκαμπου που διήρκεσε 35 μέρες, όπως και άλλα μπλόκα στη χώρα και εξανάγκασαν την κυβέρνηση να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις.

Πριν ακόμα δηλαδή η κυβέρνηση «χωνέψει» το χαστούκι που έφαγε στις ευρωεκλογές, επιχειρεί να εξαπολύσει κύμα τρομοκρατίας απέναντι στους αγώνες που τη στρίμωξαν για τα καλά το προηγούμενο διάστημα. Επιχείρηση που βεβαίως θα πέσει στο κενό, όπως άλλωστε έγινε και με προηγούμενες κυβερνήσεις, που παρά τη βιομηχανία μηνύσεων και διώξεων σε βάρος των αγροτών δεκάδες ήταν τα πολυήμερα μπλόκα που στήθηκαν και φέτος σε όλη τη χώρα.

«Δεν έλαβαν το μήνυμα της Θεσσαλίας»

«Δεν μας φοβίζουν» οι «αυταρχικές μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης με τις κλήσεις αγροτών σε απολογία για τα μπλόκα του 2024, σημειώνει σε ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Τονίζει πως «θα συνεχίσουμε αλύγιστοι τις κινητοποιήσεις μας για το δικαίωμά μας στην επιβίωση. Θα τα πούμε ξανά στις νέες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που έρχονται όσο αυτή η πολιτική μάς οδηγεί στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα, στην ερήμωση των χωριών μας».

Σημειώνει ακόμα πως η κυβέρνηση «συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο καλώντας ανά την Ελλάδα συναδέλφους αγρότες που βγήκαν στον δρόμο και πάλεψαν για την επιβίωσή τους.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση για κλήση πάρθηκε την τελευταία βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, αλλά κοινοποιήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές φοβούμενοι ότι θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Από τον φόβο τους δεν γλίτωσαν ούτως ή άλλως... και φαίνεται ότι δεν έλαβαν ακόμη το μήνυμα της Θεσσαλίας και όλης της χώρας». Προσθέτει πως «η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και τρομοκρατία τους αγρότες, που ούτως ή άλλως δεν μας φοβίζουν και δεν μας σταματάνε, να καθίσει και να λύσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της».

ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ: Σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά που παλεύει για την επιβίωσή της, σχολιάζει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει πως «μαζί με τα προβλήματα και την αγωνία των αγροτών για το εισόδημά τους, η "επόμενη μέρα" των ευρωεκλογών αποκαλύπτει ότι είναι ξανά εδώ η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών που αγωνίζονται για το δίκιο τους, η ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Για την ενέργεια αυτή, η κυβέρνηση ΝΔ έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορεί να τις κρύβει πίσω από τις αποφάσεις δικαστικών. Είναι αυτή που υλοποιεί πιστά τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται καλλιέργειες και οι γεωργοί - κτηνοτρόφοι που παραμένουν στην παραγωγή να βιώνουν "το μαρτύριο της σταγόνας". Είναι αυτή που την περίοδο των μπλόκων προσπάθησε με ψέματα και συκοφαντίες να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ δεν δίστασε τις πρώτες μέρες να στείλει απέναντί τους τα ΜΑΤ για να τους χτυπήσουν.

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά που παλεύει για την επιβίωσή της, συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το πείσμα και τη θέληση των βιοπαλαιστών αγροτών. Και αυτό φαίνεται τόσο με τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται σε μια σειρά από περιοχές όπως η Αγιά, αλλά και με την ψήφο τους την Κυριακή, όπου αποδοκιμάστηκε μαζικά η κυβέρνηση, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της ΚΑΠ της ΕΕ».

Καλεί «τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τον λαό της Θεσσαλίας να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, να φωνάξει δυνατά ότι οι αγώνες του λαού δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται. Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσει και να επιβάλει να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ