Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Ρητή δέσμευση της εργοδοσίας για άμεση έναρξη των συζητήσεων

Διαπραγματεύσεις ύστερα από 18 μέρες απεργίας

Μαζική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ΑΒΑΞ πραγματοποίησαν χτες οι εργατοτεχνίτες που δουλεύουν στα εργοτάξια κατασκευής του Μετρό, παίρνοντας τη δέσμευση από την εργοδοσία ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τα αιτήματά τους, που είναι η αύξηση των μισθών και μέτρα για την υγεία και ασφάλεια.

Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο της 18ης μέρας των απεργιακών κινητοποιήσεών τους. Στη διάρκειά της εκπρόσωπος της εργοδοσίας συναντήθηκε με τους απεργούς, παραλαμβάνοντας το σχετικό υπόμνημά τους, ενώ δεσμεύθηκε μπροστά τους ότι θα ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση.

Από σήμερα, Πέμπτη 13 Ιούνη, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι στα πόστα τους, υλοποιώντας την απόφαση που πήραν κατά πλειοψηφία στην τελευταία Γενική Συνέλευσή τους για προσωρινή διακοπή της απεργίας, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι παραμένουν σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, γιατί, όπως ειπώθηκε, η απεργία θα λήξει όταν θα υπογραφούν οι αυξήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουν στο υπόμνημα που επέδωσαν στην εργοδοσία: «Για μας λήξη της απεργίας και της αγωνιστικής μας επιφυλακής θα σημάνει με την ολοκλήρωση των προετοιμασιών για την υπογραφή νέας Σύμβασης με αυξήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ