Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Βράζουν» θάλαμοι, αντίξοες συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους

Με συνεχείς παρεμβάσεις τις δύο προηγούμενες μέρες στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού», το Σωματείο Εργαζομένων απαίτησε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας για εργαζόμενους και ασθενείς, λόγω του καύσωνα.

Εξαιτίας μάλιστα της αδράνειας της διοίκησης το Σωματείο προχώρησε σε σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ με παρέμβαση μελών του ΔΣ έγινε κατορθωτό να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από τα πλυντήρια - στεγνωτήρια όπου καταγράφηκε θερμοκρασία πάνω από 58 βαθμούς(!), αλλά και από άλλους χώρους, όπως οι κουζίνες, με ελάχιστη θερμοκρασία τους 45 βαθμούς. Σταμάτησαν επίσης τις οικοδομικές εργασίες σε ταράτσες και άλλους υπαίθριους χώρους μετά τις 12 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν θάλαμοι ασθενών που πραγματικά «βράζουν», λόγω βλάβης στον κλιματισμό, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβαρυμένη υγεία των νοσηλευόμενων, παρότι η διοίκηση ήταν ενήμερη εδώ και μέρες για τις υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, δυστυχώς υπήρξαν περιστατικά εργαζομένων που οδηγήθηκαν στα Επείγοντα λόγω θερμικής καταπόνησης.

Σήμερα το ΣΕΝΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του, αν η διοίκηση συνεχίσει την ανάλγητη τακτική της που βάζει ευθέως σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ