Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αύριο η διαμαρτυρία λογιστών - φοροτεχνικών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (Νίκης 5-7) καλεί η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), για την εντατικοποίηση και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Σήμερα Πέμπτη η Ενωση παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Με τις πρωτοβουλίες αυτές οι λογιστές - φοροτεχνικοί δίνουν συνέχεια στη δράση τους ενάντια στον λεγόμενο «ψηφιακό μετασχηματισμό» (εφαρμογή myDATA, προσυμπλήρωση δηλώσεων ΦΠΑ, διασύνδεση POS, ψηφιακή κάρτα κ.ά.), καταγγέλλοντας ότι «έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και των λογιστηρίων». Στην ήδη εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν προστίθενται και τα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που «τρέχει» αυτήν την περίοδο. Η Ενωση κάνει λόγο για «δεκάδες ελλείψεις, προβλήματα και δυσλειτουργίες» στην υποβολή των δηλώσεων, τα οποία επαναλαμβάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ενώ ειδικά φέτος η προθεσμία είναι ασφυκτική, ο χρόνος πολύ λιγότερος από κάθε άλλη χρονιά και οι δηλώσεις «πιο σύνθετες, λόγω εφαρμογής του Ν. 5073».

«Δεν θα πεθάνουμε μέσα στα γραφεία μας!», ξεκαθαρίζει η Ενωση και προσθέτει: «Προτεραιότητα είναι η σωματική και ψυχική υγεία η δική μας, των συνεργατών μας, των οικογενειών μας. Δεν είναι προτεραιότητά μας τα "προαπαιτούμενα" που θέτουν οι "θεσμοί", ούτε η δημιουργία φορολογικών πλεονασμάτων. Η ζωή μας έχει μεγαλύτερη αξία από τα ποσοστά του κέρδους μιας χούφτας μεγάλων επιχειρήσεων ή από την έγκαιρη είσπραξη των φόρων από το κράτος. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω από τα αυτονόητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ