Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Ξεκίνησε χτες με διαδικαστικά θέματα

Με διαδικαστικά ζητήματα ξεκίνησε χτες στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλη του 2018, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 104 άτομα και εκατοντάδες είναι οι εγκαυματίες.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισαν 14 από τους κατηγορούμενους, αφού 7 επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους. Ανάμεσά τους ο πρώην αρχηγός του ΠΣ Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπος Συρογιάννης, η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, υποβλήθηκαν δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο κλήθηκε να προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου υπεράσπισης για τον τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιέρη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει σε πενταετή φυλάκιση, εξαγοράσιμη, πέντε τότε υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και συγκεκριμένα τους Σωτήρη Τερζούδη, αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Φωστιέρη, διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών και Χαράλαμπο Χιόνη, διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής. Ποινή φυλάκισης τριών ετών, επίσης εξαγοράσιμη, επιβλήθηκε στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τον άνθρωπο που προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας ξερά κλαδιά στην αυλή του σπιτιού του, στο Νταού Πεντέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ