Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα τώρα για τους ξεριζωμένους - θύματα των ιμπεριαλιστών

284 πρόσφυγες και μετανάστες η τελευταία καραβιά που έφτασε στην Κρήτη

Από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ
Από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ
Τους 284 μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοιχτά της Γαύδου τη Δευτέρα επισκέφτηκε, στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς, όπου μεταφέρθηκαν, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση μετά την επίσκεψη σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες και στον νομό Χανίων των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που έρχονται στην πατρίδα μας στοιβαγμένοι σε σαπιοκάραβα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες στον νομό Χανίων των αποτελεσμάτων της πολιτικής της ΕΕ για το Προσφυγικό, που υπηρετούν και υπηρέτησαν πιστά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι η πολιτική που εφαρμόζει πιστά τον κανονισμό του Δουβλίνου, το Σύμφωνο ΕΕ - Τουρκίας που υπογράφτηκε το 2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη σημερινή αναμόρφωση των Κωδικών για την ιθαγένεια από την κυβέρνηση της ΝΔ, το άσυλο και τη μετανάστευση, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Οι πολιτικές αυτές ευθύνονται για τη μετατροπή της χώρας μας σε μια αποθήκη ψυχών. Την ίδια στιγμή που μετανάστες και πρόσφυγες εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στις ακτές της Κρήτης, στο νότιο μέρος του νησιού, η βάση της Σούδας υποδέχεται όλο και πιο συχνά τους υπαίτιους για την προσφυγιά τους».

Καταλήγοντας απαιτεί κάποια άμεσα μέτρα: «Με ευθύνη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη συνεργασία της Περιφέρειας και των δήμων να βρεθούν αξιοπρεπείς χώροι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με την παροχή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Παροχή της υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται, να τηρηθούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης, καθώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και μεταναστών, ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, στις Συνθήκες του Δουβλίνου και σε όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ. Να γίνουν πράξη - χωρίς άλλη καθυστέρηση - όλες οι οικογενειακές επανενώσεις. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα - μεταναστόπουλα με κρατική ευθύνη και χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ