Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ενοχοι οι δράστες αλλά στα «μαλακά»

Καταδικαστική ήταν η απόφαση χτες στο Εφετείο για τον μεσίτη Θ. Χορταριά και τον κοσμηματοπώλη Σπ. Δημόπουλο, που οδήγησαν στον θάνατο μαζί με αστυνομικούς τον Ζακ Κωστόπουλο, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στο κέντρο της Αθήνας τον Σεπτέμβρη του 2018. Ο πρώτος οδηγείται στις φυλακές για έξι χρόνια, ενώ ο δεύτερος λόγω ηλικίας (άνω των 80 ετών) σε πέντε χρόνια κατ' οίκον έκτιση της ποινής του. Ομως ενώ πρόκειται για ένα κατάφωρο ρατσιστικού χαρακτήρα έγκλημα, το δικαστήριο προχώρησε στην απαράδεκτη απόφαση να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ειδικότερα, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος - δηλαδή του Ζακ - προς τον κοσμηματοπώλη! Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά τα ελαφρυντικά ήταν να μην τους αναγνωριστεί κανένα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί το 2022 στον πρώτο βαθμό για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, όμως το αίτημα της υπεράσπισης για τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που θα σήμαινε πιο αυστηρή ποινή, είχε απορριφθεί. Επίσης, το 2018 το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι αποδεδειγμένα με βίντεο συμμετείχαν στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, με την απόφαση να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία (4-3), καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ