Σάββατο 20 Ιούλη 2024 - Κυριακή 21 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Προκλητική η επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς

Την προκλητική και απαράδεκτη επίθεση του υπουργείου Υγείας στους γιατρούς, τους οποίους απειλεί με επίταση και διακοπή της συνταγογράφησης, προκειμένου να καλύψουν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ Γιατρών.

«Αντί να ικανοποιήσουν τη δέσμη μέτρων που απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και η ΟΕΝΓΕ, και να καλύψουν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες, με τη μεθόδευση αυτή υποβαθμίζουν και υπονομεύουν παραπέρα τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία.

Αξιοποιούν μεθοδεύσεις που εφάρμοσαν και σε προηγούμενη περίοδο, εν μέσω πανδημίας. Αποκαλύπτεται αυτό που από τότε αναδείκνυε η ΔΗΠΑΚ, ότι προσχηματικά χρησιμοποιήθηκε η πανδημία ως έκτακτη και επιτακτική ανάγκη για την ανορθολογική και επικίνδυνη επίταξη των γιατρών. Σήμερα, βέβαια, ούτε οι χρόνιες και κλιμακούμενες ελλείψεις είναι έκτακτες ούτε το καλοκαίρι εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά... Η επικίνδυνη υποστελέχωση αποτελεί συνέπεια μιας πολιτικής που διαδοχικά εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις, και έχει ως άξονα τις περικοπές δημόσιων δαπανών για την Υγεία και την επέκταση των νόμων της ζούγκλας, με τη μετατροπή και των δημόσιων δομών σε "αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρηματικές μονάδες" (...)

Η μεθόδευση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης να υποβαθμίσει και να υπονομεύσει παραπέρα τα νοσοκομεία, μετατρέποντάς τα σε επικίνδυνα υποστελεχωμένα και χωρίς αναγκαίο εξοπλισμό "εφημεριατζίδικα", όπου θα εφημερεύουν περιστασιακά αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοι, είναι επικίνδυνη», τονίζει η ΔΗΠΑΚ.

Καταγγέλλει δε το ΔΣ του ΠΙΣ, καθώς οι παρατάξεις ΔΗΚΙ, Μέτωπο και ΠΑΣΚ, που αποτελούν πλειοψηφία στο προεδρείο, πρακτικά υιοθετούν τη μεθόδευση της κυβέρνησης «και εστιάζουν μόνο στο ύψος των αποζημιώσεων και στην "επιβολή" του μέτρου».

Η ΔΗΠΑΚ απαιτεί να πάψει η προκλητική και επικίνδυνη μεθόδευση για την υποβάθμιση των νοσοκομείων σε «εφημεριατζίδικα» και τις απειλές στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.

Για το θέμα κατέθεσε υπόμνημα η ΟΕΝΓΕ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ