Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες εξαγγελίες για το χωροταξικό σχεδιασμό

Την επίσπευση του χωροταξικού σχεδιασμού, ο οποίος καρκινοβατεί εδώ και δεκαετίες, υποσχέθηκε για άλλη μια φορά χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως βασικός στόχος είναι η σύνταξη των Ειδικών Χωροταξικών Μελετών να επιταχυνθούν και να επικαιροποιηθούν ώστε να έχουν ολοκληρωθεί ως το 2004.

Ειδικότερα, εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του 2002 θα έχουν ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα οι Ειδικές Χωροταξικές Μελέτες για 22 περιοχές - κυρίως νησιωτικές της χώρας και συγκεκριμένα: Σίφνου, Χίου, Ιου (μέχρι τέλος Σεπτέμβρη), Σύμης, Τήνου, Νάξου, Ρόδου, Κέας, Σύρου, Δυτικής Ακτής Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Πάρου, Αντίπαρου, Ανδρου, Ζώνης Ρεθύμνου, Μυκόνου, Λευκάδας, Λήμνου, Ικαρίας, Σαντορίνης και Ακτών Νότιας Χαλκιδικής. Οπως πρόσθεσε η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με την ολοκλήρωση των Ειδικών αυτών Χωροταξικών Μελετών θα καθοριστούν οι χρήσεις γης και θα σταματήσουν οι αυθαιρεσίες.

Οσον αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση, η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι κύρια κατεύθυνση των μελετών θα είναι να σταματήσουν οι κάθε είδους παρεκκλίσεις των αρτιοτήτων, δηλαδή αυτές που μετατρέπουν σε οικόπεδα εκτάσεις των 750 τ.μ., 1.500 τ.μ. και 2 στρεμμάτων, ενώ θα ισχύσει παντού η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων και μόνο για ειδικές περιπτώσεις περιοχών υψηλής προστασίας οι αρτιότητες θα φτάνουν τα 6 ή τα 8 στρέμματα. Οπως πρόσθεσε η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αν ολοκληρωθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός και ταυτόχρονα όσα προβλέπει ο νέος οικιστικός νόμος για τις «Ανοιχτές Πόλεις», τότε σταδιακά θα καταργηθεί ουσιαστικά από μόνη της η εκτός σχεδίου δόμηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ