Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να μη βρεθούν στην ανεργία οι σχολικές καθαρίστριες

Μαζική παρέμβαση χθες στη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης - Πεύκης

Μαζική παρέμβαση στη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης - Πεύκης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με αίτημα την ανάκληση της απόφασής της να μην επαναπροσλάβει το σύνολο των σχολικών καθαριστριών που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουν στα σχολικά κτίρια της πόλης. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με τη συμμετοχή εργαζομένων, γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Το αίτημα των εργαζομένων έχει στηρίξει και η ΔΑΣ Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας.

Η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να επαναπροσλάβει μόνο τις 14 από τις 29 εργαζόμενες τη νέα σχολική χρονιά, οδηγώντας τις υπόλοιπες 15 συναδέλφους τους στην ανεργία. Το κομμάτι των εργαζομένων που δεν θα υπογράψει συμβάσεις τον προσεχή Σεπτέμβρη πρόκειται να αντικατασταθεί από εργαζόμενες που θα προσληφθούν μέσα από το προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω. Με τον τρόπο αυτό ο δήμος εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, πετώντας εκτός δουλειάς ένα μέρος του προσωπικού και αντικαθιστώντας το με ανθρώπους που ήδη βρίσκονται στην ανεργία. Το Σωματείο καταγγέλλει μάλιστα ότι ο δήμος παρουσιάζει την απόφαση αυτή ως προσπάθεια «να κάνει οικονομία» και «κοινωνική πολιτική με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει». Οπως καταγγέλλουν οι φορείς, έξω από τον χώρο του δημαρχείου την ώρα της κινητοποίησης υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο δήμαρχος αρνήθηκε να αναθεωρήσει την απόφασή του.

«Οι σχολικές καθαρίστριες είναι σταθερά πρόσωπα αναφοράς στα σχολεία, σημαντικό κομμάτι της εύρυθμης λειτουργίας τους», τονίζει το Σωματείο. Καλεί τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναπροσλάβει τις 29 εργαζόμενες με πλήρη απασχόληση, αξιοποιώντας παράλληλα τις εργαζόμενες με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προκειμένου «να υπάρχουν σωστές αναλογίες στα σχολεία», δηλαδή δύο εργαζόμενες σε κάθε σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ